Головна Новини Тернопільські профспілки взяли участь у багатотисячній акції протесту (Фото)

Тернопільські профспілки взяли участь у багатотисячній акції протесту (Фото)

Сьогодні увесь світ відзначає Міжнародний день боротьби з бідністю. З цієї нагоди до Києва з’їхались понад 15 тисяч українців з різних куточків країни. Усі приїхали на Всеукраїнську масову акцію протесту проти підняття цін, зокрема на комуналку, пише ЗЗ.

Серед учасників акції було і чимало тернополян. Протестувальники зібралися біля монумента Тарасу Шевченку, звідти вирушили  до Кабінету Міністрів України.

«Ми зібралися близько дев’ятої і вирушили до Кабінету Міністрів України.  Серед протестувальників найбільше представників бюджетної галузі, а також чимало тих, кого не влаштовують запропоновані Урядом соціальні стандарти. Ми вимагаємо справедливої вартості природного газу, комунальних послуг, забезпечення житло-комунальних субсидій населенню, детінізації економіки, підвищення прожиткового мінімуму», – наголошує голова обласної ради профспілок Андрій Присяжний.

Нові умови призначення субсидій призвели до значного скорочення тих, хто може ними користуватися. Високі тарифи і відсутність пільг призводять до масового поширення бідності, – наголошують представники профспілок. Вони вимагають в Уряду переглянути соціальні стандарти на 2019-ий, а також врегулювати тарифи на енергоносії.

Софія Романська