Головна Регіони Тернопільський радіозавод може забезпечувати військових технікою

Тернопільський радіозавод може забезпечувати військових технікою

4Із можливостями одного із найпотужніших підприємств Тернополя – ПАТ «Тернопільський радіозавод «Оріон» ознайомились представники Державного концерну «Укроборонпрому» 28 квітня.

Оглянули підприємство генеральний директор ДК “Укроборонпром” Роман Романов, заступник генерального директора з виробництва концерну Юрій Пащенко, голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна, перший заступник голови Іван Крисак, директор департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва Галина Воляник.

 Про це повідомляє прес-служба ОДА.

У планах – розширити співпрацю з ДК «Укроборонпром» з метою прискорення реалізації програми імпортозаміщення товарів, які раніше постачали з Росії.

«В цей нелегкий для країни час ми об’єднуємо зусилля заради посилення обороноздатності держави та забезпечення наших вояків усім необхідним, – зазначив очільник області Степан Барна. – Така співпраця не тільки дасть можливість підвищити конкурентоспроможність продукції, а ще підвищить економічні показники в області».

Голова правління ПАТ «Тернопільський радіозавод «Оріон» Ярослав Карпик розповів, що одним із напрямків діяльності підприємства є виробництво засобів радіозв’язку для Міністерства оборони, які використовуються для забезпечення радіозв’язком бронемашини – танки, БТР, БМП та інші. Дане підприємство займає 31 місце, у рейтингу підприємств в Україні, 5 місце – щодо обсягу реалізованої продукції, 22 – по заробітній платі.

«Наше підприємство – одне з провідних із виробництва професійних засобів радіозв’язку. Радіостанції працюють в діапазоні 30-80 МГц, з кроком мережі частот – 1 кГц, мають можливість керування по радіоканалу системою управління вогнем, передавати дані по діагностиці та стану бронемашини та інше. Адаптовані до роботи в широкому діапазоні температур від –50 до +50?С, сильних ударних навантаженнях, умовах високої вологості та запилення. Відтак, підприємство постійно забезпечує військові батальйони необхідною технікою», – зазначив Ярослав Карпик.