Головна Регіони Тернопільський міський стадіон працює зі збитками

Тернопільський міський стадіон працює зі збитками

Фінансовий стан комунального підприємства «Тернопільський міський стадіон», за результатами роботи у першому кварталі, розглянули на черговому засіданні виконавчого комітету. Представник підприємства повідомила, що у зв’язку з тим, що фінансовий план був затверджений у кінці 2016 року, а введення в експлуатацію основних спортзасобів відбулося вже у 2017 році, виникли збитки у сумі 223 тисячі 800 гривень.

«Раніше амортизація у нас була 800 тисяч гривень в рік, – каже керівник підприємства. – У зв’язку з тим, що ми в грудні вели реконструкцію, то ще додалося 500 тисяч в рік амортизації. Зважаючи на це в січні будемо збиткові також. А зараз ще три мільйони газон змушені будемо поставити на короткий термін. Трибуни ми розбили на 50 років, а газон від сили років на 10 розіб’ємо, тобто амортизації знову дуже багато. Перекривати не маємо чим, бо маємо два платних заходи в рік: концерт Океану Ельзи і конгрес Свідків Єгови. За легкоатлетичні змагання не можемо брати кошти, грає і тренується у нас ФК «Тернопіль», витрати за воду, газ, світло перекривати наразі не маємо чим. Надіємось, що може якийсь футбольний клуб до нас зайде.».

Міський голова зазначив, що підприємство не може розраховувати на додаткові кошти з бюджету. Утім, виконання фінансового плану взяли до відома і рекомендували подати пропозиції по збільшенню дохідної частини підприємства.

На засіданні мали розглядати також фінансовий план ще одного комунального підприємства – «Туристично-інформаційний центр міста Тернополя». Але проект рішення зняли з розгляду, оскільки він потребує доопрацювання. Зазначимо, що на попередньому виконкомі було прийняте рішення виділити із загального фонду міського бюджету цьому підприємству 280 тисяч гривень, як фінансову підтримку.