Головна Новини Тернопільська поліція просить не провокувати злодіїв

Тернопільська поліція просить не провокувати злодіїв

Працівники поліції наголошують краянам бути обачними та пам’ятати, що більша частина крадіжок із автомобілів трапляється, власне, тому, що люди нехтують правилами безпеки. Водії замикають автомобіль ставлять на сигналку і думають, що охоронна система вбереже від крадіжки. У цьому випадку сигналізація злодієві не завада. Поки вона пищить, зловмисник встигає зробити свою справу та втекти. Часто крадії вибивають вікно, аби забратися до салону. Скло може обійтися водію дорожче аніж наприклад вкрадений відео реєстратор.

Також злодії користуються сканерами для зчитування автомобільної сигналізації. За допомогою спеціальних приладів відключають в них сигналізацію, відмикають автівку та скоюють крадіжку.

Тому зважте, на найнеобхідніші заходи безпеки свого автомобіля. Не залишайте в салонах цінних приманок для злодіїв, особливо на видному місці. Більшість подібних злочинів стається саме через те, що автовласники самі провокують зловмисників. Потенційні злодії не можуть встояти перед спокусою, коли бачать на сидінні безпечно залишені барсетку, мобільний телефон, ноутбук чи інше майно.

Навіть виходячи з автомобіля на секунду-дві, не забувайте замикати усі замки.

До прикладу, у поліції розповіли, як у Тернополі за 10 хвилин грабіжники обчистили автівку жінки.

З заявою про злочин до працівників Тернопільського відділу поліції звернулась жителька області. Жінка повідомила, що з її автомобіля викрали сумку з цінними речами.

Як встановили правоохоронці, злочин трапився впродовж 10 хвилин, допоки власниця авто знаходилась в крамниці. Зловмисники пробрались до салону автівки шляхом зчитування сигналізації, тим самим навіть не пошкодивши його.

За фактом події відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 185 ККУ – крадіжка.

“Якщо ви потерпіли від такого злочину, працівники поліції просять не зволікати – терміново телефонувати на номер 102. Оперативність допоможе встановити осіб причетних до злочину та повернути втрачене майно”, – кажуть полісмени.