Головна Регіони Тернополян на вихідних частували за найдовшим столом

Тернополян на вихідних частували за найдовшим столом

IMG_8020Фестиваль «Галицька дефіляда» відбувся у Тернополі цими вихідними уже вчетверте. Незважаючи на погодні умови, тисячі людей прийшли відвідати головне кулінарне дійство року у місті. А зустрічав усіх при вході символ цьогорічної «Галицької дефіляди» – кількаметровий козак-кіборг.

Перший день дефіляди розпочався із облаштування найдовшого столу, довжина якого загалом становила майже 100 метрів. Рекордними також стали другий та третій день фестивалю, адже у суботу, 11 липня, на території фестивалю варили рибну юшку, куліш, борщ та інші козацькі традиційні страви, які роздали гостям фестивалю. Головний повар порахував, що цими стравами безкоштовно вдалося почастувати за декілька годин більше двох тисяч відвідувачів. Цього ж дня гості фестивалю встановлювали ще й пивні рекорди від «Микулинецького пива». А у неділю найменшим учасникам усього за 10 хвилин роздали 300 еко-йогуртів, які організатори спеціально замовляли у фермерського господарства.

IMG_7601

Цікавим дійством для тернополян стало шоу галицьких пасічників, які не тільки витріпували мед перед тернополянами, а ще й частували ним присутніх. До речі, увесь мед, який «витріпали» пасічники на фестивалі, а це 30 літрів, буде передано для бійців АТО.

Родзинкою фестивалю став конкурс «Галицьких музик», учасники якого змагалися за головне гран-прі від генерального спонсора ТМ «Фруктовиця» – 10 тисяч гривень. За результатами здобув цю нагороду квартет «Акорд», перше місце розділили «Настасівські музики» та група «Кавалєрка», друге місце у гурту «Bugs Bunny», а третє – у дитячого зразкового ансамблю «Ходаки». Усі переможці отримали грошові винагороди.

У програмі були насичені майстер-класи, зокрема із танців – вальсу, сальси, хіп-хопу, зумби. Окремо функціонувала спортивна локація, де свої вміння показували хлопці із велотріалу та тренери із атлетично-оздоровчого комплексу «Каруна» (йога, кругове тренування, стретчинг і т.д.). Особливістю спортивної локації став бойовий гопак у виконанні хлопців.

А за найдовшим столом у цей час протягом трьох днів можна було навчитися виготовляти споруди із сірників, плести віночки, розписувати хною, миловаріння, виготовлення ляльок-мотанок і т.д.

Дивували тернополян й живі скульптури та окрема творча локація «Фото патріота». Останні, до речі, спеціально до «Галицької дефіляди» виготовили червоно-чорний бандеростяг, який дуже сподобався гостям фестивалю.

До речі, також у соціальних мережах ще до «Галицької дефіляди» проводився конкурс на «Найкращу українську вишиванку». Перше місце, гроші та інші подарунки отримала Євгенія Вакулишин, а друге і третє посіли Оксана Приведа та Вероніка Чайківська.

Зазначимо, що організаторами фестивалю «Галицька дефіляда» є громадська організація «Гільдія рестораторів Тернопільщини» спільно з ТМ «Фруктовиця». А підтримали цьогорічний фестиваль «Микулинецьке пиво», компанія «Агропродсервіс», «Ласунка» та «ТерА».