Тернополянин Григорій Жук розповів у фейсбуці, як готує влітку запаси для трав’яного квіткового чаю.
У його наборі: пелюстки півонії, перцева м’ята, чебрець, листя малини та чорної смородини, їхні плоди, цвіт липи, а також квіти чорнобривців, чайна рожа, ягоди шипшини та насіння кмину, – пише обласТь
Коли всі компоненти зібрані й підсушені, тернополянин їх ретельно змішує і пакує в герметичні лотки.
“Коли захочеться такого чайку (а його завжди хочеться), відміряю певну кількість зілля, додам чайну ложку шипшини, щіпку кмину. Все це запарю 10- 15 хвилин у посудині під кришечкою та ще прикритою рушничком. І еліксир здоров’я готовий”, – каже Григорій Жук.