Головна Регіони Тарас Юрик: «Вперше за 25 років незалежності України в Городищі відкрили дитячий...

Тарас Юрик: «Вперше за 25 років незалежності України в Городищі відкрили дитячий садочок»

У селі Городище Козівського району урочисто відкрили дитсадочок «Пізнайко». У дошкільний заклад можуть ходити діти ще з двох сіл – Млинці і Горби. Садочок розрахований на 25 вихованців віком від 4 до 6 років. Вже сформована перша група, до неї входять 15 дітей.

Реконструкція приміщення розпочалася у 2010-му. Основна частина робіт була здійснена у 2016-2017 роках. На це за поданням народного депутата України Тараса Юрика із Фонду соціально-економічного розвитку було виділено 1 мільйон 221 тисяча грн.

«За останні роки Козівщина має великі досягнення з точки зору розвитку інфраструктури. У районі вперше за часів Незалежності України проведені безпрецедентні роботи в плані відбудови об’єктів інфраструктури. Відкриття цього садочка є одним з яскравих прикладів виконаних робіт. Ми бачимо, як країна змінюється на краще і, як поступово, крок за кроком закладаєтеся фундамент подальшої успішності нашої держави», – зазначив народний депутат України Тарас Юрик.

Відкриттям садочка і створеними у ньому умовами задоволені батьки вихованців закладу.

– До відкриття садочка дитина була вдома, бо не було можливості возити її в дошкільний заклад у сусіднє село. Моєї дівчинці 5 років. Вона дуже задоволена садочком. Тут є належне харчування, іграшки. Усі умови створені для розвитку дитини. Їй дуже подобається тут, – каже Богдана Воляник.

– Моїй дівчинці 4 роки. Почали ходити в цей заклад тиждень тому, відколи він почав працювати. До цього часу дитину везли в садочок, що у Ходачкові. Це дуже складно, бо важко сумістити з роботою. Фактично не встигали на роботу. Зараз вже у нашому селі є садочок, легше добиратися і можна забрати дитину у будь-який час. Усе на місці, не треба вже нікуди їхати. Мені дуже сподобався заклад. Чисто, дуже гарна няня, яка доглядає за дітьми, – ділиться враженнями Наталія Стецько.

– Мій синочок почав ходити в цей садочок з перших днів роботи закладу. Дитина дуже задоволена, має де час вгаяти, має вже нових друзів. До цього часу возили дитину у садочок, що в сусідньому селі. Як тільки відкрили цей заклад, перевели сюди. Тут і ближче, і кращі умова, – каже Ірина Вишньовська.

– Моєму онукові чотири з половиною роки. Ми усі з нетерпінням чекали на відкриття цього закладу. Дуже гарні умови – ремонт, меблі, іграшки. Дуже тішить те, що працівники садочку відповідально ставляться до своєї роботи. Створені усі умови, щоб малеча почувалася тут затишно. Дітям так подобається бути в цьому садочку, що ввечері додому вже не охоче йдуть. Хочуть бути тут якомога довше, – розповідає 53-річна Галина Циган.