Головна Регіони Суд наклав арешт на корпоративні права Гути – ЗМІ

Суд наклав арешт на корпоративні права Гути – ЗМІ

Дніпровський районний суд Києва наклав арешт на корпоративні права Івана Гути в компаніях “Аграрна Городниця”, “Карідан” і науково-виробничому об’єднанні “Довіра”.

Про це йдеться у відповідних визначеннях суду від 16 червня 2016 року. Копії документів є в розпорядженні ЛІГА.net.

Так, за поданням слідчого Дніпровського райсуду Києва, накладено арешт на корпоративні права компанії “Карідан”, зареєстрованої в Білогородці Київської області.

Причина таких дій з боку слідчого – проведення досудового розслідування за фактом привласнення або розтрати чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в день оголошення дефолту агрохолдингу “Мрія” 14 серпня 2014 року, з його балансу за вказівкою колишніх власників агрокомпанії підприємству “Делівері Трейд” передана техніка на 286 млн грн.

Ще 136 млн грн перевели за оплату послуг “Делівері Трейд” протягом вересня-жовтня 2014 року. Також мав місце договір оренди сільгосптехніки зазначеного контрагента на суму близько 40 млн грн. У лютому 2015 року “Делівері Трейд” перейменували в “Колекс” – підприємство, зареєстроване в Запорізькій області.

Аналогічне рішення Дніпровський райсуд Києва ухвалив стосовно науково-дослідного підприємства “Довіра”, зареєстрованого в Тернопільській області. Держреєстратору Гусятинського району заборонено вчиняти будь-які дії щодо цього підприємства.

Ще одне рішення стосується арешту корпоративних прав на створену Гутою в кінці минулого року компанію “Аграрна Городниця” в Тернопільській області.

Також рішенням Дніпровського райсуду Києва заарештовано особисте майно Івана і Клавдії Гута, а також колишнього технічного директора “Мрії” Руслана Бабинчука.

На запит видання про те, чи знає Гута про арешт і які дії мають намір робити, в компанії “Профіт Контроль”, від імені якої поширюється інформація на захист екс-власників “Мрії”, які не відповіли.

Нагадаємо: вранці 1 липня 2016 року прес-служба “Мрії” повідомила, що близько 30 молодих людей проникли на територію автотранспортного підприємства агрохолдингу “Мрія” в Хоросткові Тернопільської області і блокують склад запчастин.

У той же час в компаніях “Глобал Фид” і “Профіт котроль”, які представляють позицію Гути, спростовують аргументи “Мрії” на право власності АТП і його техніки, а також звинувачують агрохолдинг в незаконному зберіганні та використанні техніки.

Джерело: Економічна правда