Головна Регіони Суддя Тернопільського Апеляційного суду потрапила у поле зору антикорупційних органів

Суддя Тернопільського Апеляційного суду потрапила у поле зору антикорупційних органів

Суддя Тернопільського Апеляційного суду –  Ірина Лекан, яку підозрюють у винесенні завідома неправомірних рішень та махінацій із службовим житлом потрапила у поле зору антикорупційних органів, пише Народна правда

Ірина Євгенівна Лекан у судових органах працює з 2002 року. Раніше працювала суддею Тернопільського суду, а з 2012 року перевелася в Апеляційний суд Тернопільської області, де і досі залишається суддею.

І це не зважаючи на той факт, що минулого року Громадська рада доброчесності надала негативний висновок стосовно даної судді.

У декларації за 2015 рік суддя зазначила  готівку, яку мала на руках – а це 300 000 гривень.

Але вже за рік заощадження в сумі 300 000 гривень зникли із декларації судді.

А на руках у Ірини Лекан з’явилося начебто 14 000 доларів. Предастваниця Феміди конвертувала у валюту все що мала.

 

При цьому коштовних придбань за вказаний період , суддя нібито не здійснювала…

Також на адресу антикорупційних органів надійшла інформація стосовно можливих зловживань судді при отриманні службового житла.

У березні 2018 року всі перелічені випадки неетичної поведінки судді Лекан взяла до уваги Громадська рада доброчесності.

Ретельно вивчивши всі матеріали стосовно судді Лекан, Рада надала негативний висновокякий  передала до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Як видно із протоколу того засідання, під негативним висновком щодо судді, підписалося 12 членів Громадської ради доброчесності із 17-ти.

Також, серед службових проступків судді Ірини Лекан є і неподання декларації про отриманні доходи за 2018 рік. Яка є обов’язковою для усіх чиновників, що в свою чергу є грубим порушенням чинного законодавства. Хоча чомусь свої доходи за 2019 рік вона вже встигла подати. 

За інформацією видання цими та іншими фактами вже зацікавилися в НАЗК.

Журналісти видання НАРОДНА ПРАВДА й надалі уважно стежитимуть за ходом цієї справи.