Головна Регіони Стало відомо кого затримало СБУ на хабарі

Стало відомо кого затримало СБУ на хабарі

17 березня поточного року військова прокуратура Тернопільського гарнізону спільно з оперативними співробітниками Управління СБУ в Тернопільській області, в рамках контролю за вчиненням злочину, задокументувала факт вимагання та одержання неправомірної вигоди  посадовцем «Госпрозрахункової групи Тернопільської обласної державної адміністрації»Табалюку Ігору Юрійовичу.

19 березня 2017 року Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області задовольнив клопотання військової прокуратури Тернопільського гарнізону та обрав керівнику державної установи «Госпрозрахункова група Тернопільської обласної державної адміністрації» міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Як альтернативу, суд визначив заставу в розмірі 50 тис грн.

Установлено, що за грошову винагороду посадовець обіцяв місцевому підприємцю посприяти в укладанні контракту на 800 тис грн для проведення ремонтних робіт на об’єктах комунальної власності. Розмір хабара мав становити 10 % від суми контракту.

Затримали зловмисника під час одержання частини неправомірної вигоди у розмірі 32 тис грн.

На даний час його затримано в порядку ст. 208 КПК України та йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди).