Головна Регіони Сергій Надал: «Принципи життя Степана Бандери мають взяти на озброєння сучасні політики»

Сергій Надал: «Принципи життя Степана Бандери мають взяти на озброєння сучасні політики»

Герої визвольного руху мають усі бути перепохованими у в Україні. З цього почнеться відродження української державності. А принципи життя провідника ОУН Степана Бандери варто було б взяти на озброєння сучасним політикам.
Такої думки дотримується міський голова Тернополя Сергій Надал з нагоди чергової річниці з дня народження Степана Бандери. Нагадаємо, що Герой України Степан Бандера народився 1 січня 1909 року у галицькому селі Старий Угринів.
“У Бандери були ті риси, яких дуже бракує політикам сучасності. Він вмів виставляти пріоритети і розумів їх. Згадати хоча б крилатий вислів: “Коли поміж хлібом і свободою народ обирає хліб, він зрештою втрачає все, в тому числі і хліб. Якщо народ обирає свободу, він матиме хліб, вирощений ним самим і ніким не відібраний”, – в ньому вся суть політика державника. Бандера говорить, що за жодних умов матеріальні блага не можуть бути замінником свободи. Про це забувають українські політики, коли пропонують суспільству різного роду компроміси, наприклад, у питанні відмови від частини своїх територій заради коротко тривалих матеріальних благ”, – зазначив Сергій Надал.
Друга, головна риса Степана Бандери, якої потребує політика — це рішучість.
“До Бандери ставляться по різному навіть ті, хто жив з ним в один час. Але ніхто не може заперечити того, що саме рішучість Провідника у ситуації, коли треба було діяти швидко, він діяв. Без Бандери не було ані УПА, ані широкого привернення уваги до теми потреби відновлення Української держави”, – зауважив Сергій Надал.
На думку міського голови Тернополя про справжнє відродження України можна буде говорити тоді, коли прах більшості національних героїв України буде перепоховано у нашій державі.
“Кожен з наших сусідів звик нам вказувати, як маємо трактувати свою історію. Це трапляється в тому числі з причини, що держава не дала однозначної відповіді на запитання, чи вважає вона учасників визвольного руху героями. Усі, починаючи від Петлюри, і закінчуючи Бандерою, мають бути перепоховані в Україні. Тоді почнеться відродження країни. Суспільство, яке вже давно визнало українських героїв, отримає офіційне визнання держави не лише у вигляді декларацій, а у вигляді реальних дій”, – сказав Сергій Надал.