Головна Регіони Про перемогу і зраду, активістів та політиків

Про перемогу і зраду, активістів та політиків

У районному центрі на Тернопільщині громадську ініціативу привласнили політики. Така ситуація у рідній Вкраїні не вперше, однак в районному центрі і так нахабно напевно ще не було. Активісти разом із депутатом кілька разів збирали толоку та вирізали хащі і вирубували буряни з парку на березі Збруча, а пропіарився на цьому підприємець та депутат, який очевидно має трохи вищі політичні амбіції Олег Збрик.

«Отож, громадська ініціатива, яка робилася на добровільних засадах була як завжди спаскуджена та дискредитована НЕДОполітиком-підприємцем місцевого розливу.
Розпочалося все з того, що Wioletta Salko підволочиська місцева громадська активістка створила Комітет вулиці Незалежності і добивалася покращень для мешканців своєї вулиці. Один із її проектів, яким вона марила вже від осені було розчищення від захаращення парку Злуки, який знаходиться на кордоні Тернопільської та Хмельницької областей. Символічно на мості через Збруч кожного року зустрічаються громади містечок Волочиськ та Підволочиськ на честь Дня Соборності України. Цю подію завжди показують по національному телебаченні. Віта розповідала про цей проект в лютому 2017 року і я спеціально це зафільмувала (як відчувала  :)): https://www.facebook.com/pidvolochysk/videos/379893799047446/

Однак, вже більше як 20 років місцева влада парком не опікується і він заріс настільки густо, що радше скидається на ліс. Гуляти тут людям і батькам з дітьми не бажано: навколо сміття і продиратися крізь хащі можуть лише алкаші, які ще більше засмічують все навколо.

Після довгих переговорів з владою, Віта таки добилася дозволу, щоб ВОНА з ГРОМАДОЮ добровільно прибрали парк. Перша толока відбувалася 14 липня 2017 року, куди я покликала навіть своїх тернопільських друзів Алла Івченко, Uri Sobi. Лора Підгірна теж ніби мала чуйку, що буде лихо і попросила зафільмувати роботу простих підволочищан і ми з Юрою запитували у кого змогли “чому ти тут?”. Власне, це були дуже щирі та емоційні відповіді на таке здавалось би просте питання.

Були там і жінки з дітьми, і літні люди, і інваліди, і політики, і чоловіки, і геть юні дівчата, декілька жителів з Волочиська і мій Тернопільський десант.
В магазині ми троє закупилися велетенськими торбами для сміття, рукавичками (я взяла граблі у бабусі) і прийшли працювати у парк “за ідею”. Інші люди теж закупили необхідне і прийшли хто з чим міг. Навіть музичну колонку хтось притарабанив, щоб було відчуття свята.

Знаєте, я відчула на тій толоці таке єднання з громадою, що словами не передати. Це було відчуття Майдану. Хто там був, той мене зрозуміє. Ми працювали заради майбутнього дітей і заради нас самих. Не чекаючи, що влада допоможе і щось зробить.

Але одного дня я дістала ШОК. Подруга скидає посилання на сайт “тернополяни”, де весь успіх громади присвоює собі місцевий підприємець та депутат Олег Збрик. У статті він каже, що ПРОПЛАТИВ толоку на Збручі, а ще робочих які прибирали польський цвинтар. Maria Krych сама на камеру говорила, що цього року від Збрика грошей не було. Та й ви самі бачили на Фейсбуці мій репортажик про поляків, які прибирають цвинтар:
https://www.facebook.com/pidvolochysk/posts/452252155144943

ГРОМАДУ обдурено і жорстко використано у дрібних політичних цілях. Журналісти опублікували джинсу, а з сайту Укропів цю статтю теж не спішать прибирати.

Ви лише подивіться, які люди на відео ЩАСЛИВІ. А тепер уявіть їхні почуття, коли вони читають, що їм це проплатили. Звісно, Віта отримала купу гнівних дзвінків та повідомлень. Я їй так співчуваю.

Тому, тегаю у пості всіх знайомих жителів Підволочиська, тегаю нормальних тернопільських журналістів та громадських активістів. БУДЬ ЛАСКА, передавайте всім знайомим, що Збрик маніпулятивно та ганебно використав людей для вдоволення своїх політичних амбіцій. Громада також має при особистих зустрічах “дякувати” горе-політику і НАЙГОЛОВНІШЕ: ніколи більше за нього НЕ голосувати.
Після Майдану і в час війни робити такі підлі речі це…ГРІХ!» – пише Oksana Kuzmenko.