Головна Регіони Понад 200 книг від ТДМУ відправлено дітям Донбасу

Понад 200 книг від ТДМУ відправлено дітям Донбасу

TDMU-knygy-Donbasu-15045073Викладачі і студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського в рамках акції «Українську книгу Донбасу!» зібрали 218 видань, з яких 100 розраховані для вихованців дитячих садочків. Усі книги були передані працівникам Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки, зокрема заступнику директора з наукової роботи та інформатизації Галині Польовій та завідувачу відділу міського абонементу Тетяні Ковальковій.

Нагадаємо, що акція тривала з 1 по 30 квітня цього року. Україномовні книги для дітей та молоді Сходу України студенти та викладачі могли приносити щодня упродовж цього часу в аудиторію №3-А адміністративного корпусу ТДМУ з 15.30 до 16.30.

В медуніверситеті досить активно відгукнулися на цю акцію. Наприклад, завідувач кафедри мiкробiологiї, вiрусологiї та імунології професор Сергій Климнюк передав 23 томи творів Івана Франка. Викладачі приносили домашні книги, а також спеціально купували нову сучасну літературу. Зокрема активно долучилися ректор університету, професор Михайло Корда, представники таких кафедр: фармакології з клінічною фармакологією; анатомiї людини; патологiчної анатомiї з секцiйним курсом та судовою медициною; медичної біохімії; медичної біоетики і деонтології; філософії та суспільних дисциплін; українознавства.

Працівники бібліотеки зазначили, що викладачі медичного університету приносили книги безпосередньо до книгозбірні, зокрема завідувач кафедри iнфекцiйних хвороб з епiдемiологiєю, шкiрними та венеричними хворобами професор Михайло Андрейчин.
Уся зібрана література буде передана у дитячі садочки, школи та інші навчальні заклади Донеччини та Луганщини. Сподіваємося, що книги зіграють важливу роль у вихованні майбутніх патріотів України.
Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.