Головна Регіони Поліцейські за місяць оштрафували тернопільських водіїв на півмільйона гривень

Поліцейські за місяць оштрафували тернопільських водіїв на півмільйона гривень

Понад 200 поліцейських приступили до виконання своїх обов’язків у Тернополі місяць тому. Про те яким для них був перший місяць роботи розповіли керівники Управління патрульної поліції під час прес-конференції 13 квітня.

Основним завданням для патрульних було навести лад на дорогах міста та слідкувати за дотриманням правил дорожнього руху. Перші результати їхньої роботи тернополяни вже можуть оцінити самостійно. Щодо цифр, то Володимир Струк, начальник УПП в Тернополі навів такі дані: «За місяць ми склали 1880 адмінпротоколів по порушеннях правил дорожнього руху. В середньому було виписано штрафів на 520 тисяч гривень. По адмінматеріалах, які ми склали, до держбюджету сплачено вже близько 300 тисяч гривень. Найчастіше в Тернополі водії зупиняються під забороненими знаками та порушують правила паркування. Зараз у центральній частині міста вже набагато простіше проїхати, запаркуватися там, де це дозволено. Багато місць, де утворювалися затори через припарковані транспортні засоби, вже розчищені. Також ми почали працювати з пішоходами, які переходять дорогу у непризначених для цього місцях, на заборонені сигнали світлофора. Вони часто стають винуватцями ДТП. Найбільше правила дорожнього руху порушують у центрі міста. Вже оштрафовано майже 20 пішоходів».

Під час роботи патрульні потрапляють у різні ситуації. Одні люди їхні зауваження та складання протоколів сприймають адекватно, інші ж незадоволені, починають конфліктувати. Були випадки коли патрульних намагалися підкупити, погрожували їм, намагалися порізати шини в автомобілі. А окремі особи, наближені до влади, просили дозволити порушувати правила дорожнього руху. Та, як зазначив Олександр Лизун, командир батальйону УПП в Тернополі, для поліцейських немає своїх або чужих, є тільки ті, хто дотримується або не дотримується закону. І з тими, хто не дотримується вони працюють.