Головна Новини Подробиці скандалу в атестаційній комісії МВС на Тернопільщині

Подробиці скандалу в атестаційній комісії МВС на Тернопільщині

Представники громадських організацій Тернопільської області не мають наміру більше брати участь у переатестації поліцейських, яка, за їхніми словами, перетворилася на фарс. Тому ВО «Автомайдан», «Самооборона майдану Тернопільщини», всеукраїнська мережа «Вільні люди», ТОО «Молодіжний націоналістичний конгрес», Рада бізнесу Тернопілля та представники ЗМІ відкликають своїх делегатів з атестаційних комісій. Про це вони заявили 10 серпня під час прес-конференції.

«Процес усунення «старих» та скомпрометованих кадрів перетворився на фарс та «підкилимні» домовленості», – йдеться у їхній заяві. Рішення вийти зі складу атестаційної комісії активісти прийняли після того, як дізналися результати апеляційної комісії, яка проходила у Києві. Четверо із п’яти поліцейських із числа заступників начальника ГНПУ та керівників районних відділень,яких вони рекомендували звільнити з посад, повертаються до роботи.

«Після цього сенсу своєї роботи, трати свого часу на процес атестації ми більше не бачимо, – повідомив Ігор Василів, голова ВО «Автомайдан». – Ми більше не приймаємо в цьому участі і не хочемо, щоб атестація працівників поліції в області асоціювалася з нашими організаціями. Ми щиро хотіли, щоб все змінилося, щоб залишилися люди, які можуть працювати, і щоб це була поліція, а не стара «мєнтовка». Ми чесно відпрацювали в комісіях, всі матеріали, які мали на них подавали у Міністерство. На жаль, апеляційна комісія не тільки не прислухалась до нас, а навіть не прочитала висновки поліграфа (детектора брехні, – ред..), де було все чітко написано.»

«Вийшло так, що система хоче оновити сама себе, але це нереально,- додає Назар Зелінка, член атестаційних комісій від ВО «Автомайдан». – І через те, що через громадськість до апеляційної комісії зайшли представники правоохоронних органів, в основному ветеранських організацій, маємо зараз результат того, що атестаційні комісії, а це досить багато людей, випрацювали негативні рішення, натомість апеляційна комісія вирішила, що ті люди мають бути поновлені на посадах. І навіть негативні результати поліграфа, коли поліграфісти казали, що вони за всю свою кар’єру не бачили настільки негативних показників апарата, апеляційна комісія зневажила, зневажила всі висновки атестаційних комісій, тому сенсу далі брати участь у цій профанації, в цьому цирку ми не бачимо. Для чого тратити свій час коли за тиждень чи місяць апеляційні комісії зведуть нанівець результат нашої роботи, бо давним-давно все вже вирішено. Нам навіть були посили, що все буде добре, незалежно від рішень атестаційних комісій всі, хто має залишитися, той залишиться. Тобто, все було давно вирішено. Тоді навіщо робити цю «показуху»? Брати у цьому участь бажання у нас немає.»

В кінці тижня свою заяву активісти передадуть керівнику Національної поліції України Хатії Деканоїдзе. А на місцевому рівні вони оголошують війну поліцейським: будуть розслідувати злочини та випадки корупції тих правоохоронців, які зберегли свої місця.

«Від сьогодні ми оголошуємо їм справжню війну, – зазначив Ігор Василів. – Я бачив всі результати тестів. Там 90% тупих людей, і зараз вони будуть бігати, і робити помилки, а ми їх просто будемо на цьому ловити. Всю інформацію, яку нам надали люди, з їхнього дозволу, викладемо в Інтернет. Це маса інформації. Всім, хто «підкилимними» методами повернулися назад, хочемо сказати: «Ми вас бачимо дуже добре, тепер ви дійсно вороги громадськості Тернополя.».