Головна Політакценти Побер ще той піаніст?

Побер ще той піаніст?

bfc1c-hqdefaultНародного депутата із Тернополя Ігора Побера зловили на кнопкодавстві. Хоча ще минулого скликання пан Побер, був одним із активних противників практики кнопкодавства та блокува трибуну в знак протесту. 0daf9-250648055410073794697601283007630nАле вчинок Ігоря Побера з БПП більш цинічний. Своє неодноразове кнопкодавство він намагався приховати за українським прапором, пише в блозі на “Українській правді” журналіст “5 каналу” Олексій Братущак.

Сталося це у четвер 2 липня. Таким чином Побер фальсифікував голосування за свого колегу Сергія Алєксєєва. Це встановили журналісти та депутати з БПП.

От тільки публічна реакція депутатів БПП на ганебний вчинок Побера відсутня. Та й як вони можуть пояснити, що спокійно спостерігали за фальсифікаціями свого соратника? Чи не вперше?

У історії з Побером є 2 моменти.

Перший. Фальсифікації відбувалися під самим носом головного правоохоронця країни. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков цілий день провів у Раді, чекаючи на ухвалення закону про поліцію. І хоча порушення Основного Закону відбувалося у 2-3 метрів від нього, реакції на протиправні дії так само не було.

Якщо ж “гололовний міліціонер” нічого не робить аби запобігти фальсифікаціям, які відбуваються на його очах, то як він може боротися з фальсифікаціями на виборах? У такому випадку кажуть, що відсутня політична воля. Як мінімум. Бо у ставлення Авакова до парламентських фальсифікацій можна побачити і свідоме покриття правопорушників.

А як би було красиво, якби міністр викликав оперативну групу, вони провели слідчі дії на місці, вилучили речовий доказ – картку, якоюкористується не власник, провели опитування правопорушника та свідків. Це було б навіть крутіше, ніж затримувати чиновників на засіданні уряду. Не сталося…

Другий момент – це сам Побер. У попередньому скликанні парламенту він був одним із тих опозиціонерів, які блокували роботу Ради “проти кнопкодавства”. Пам’ятаєте ту багатоденну облогу президії? Соратники Кличка навіть ночували у сесійній залі. За благоє дєло.

Ось настав час виконувати свої полум’яні гасла. І гаслом БПП має стати “Побер геть із Ради!”. Не менше.

Бо сьогодні депутат-фальсифікатор зрадив своєму одному напису з власної футболки, а завтра може зрадити іншому.

До слова, нещодавно у грі на кнопках колег зловили ще оного “сотника” з Тернопільщини Володимира Соляра.