Головна Регіони Переселенць з “ЛНР” тероризує колектив санаторію на Тернопільщині

Переселенць з “ЛНР” тероризує колектив санаторію на Тернопільщині

bratanich10 лютого 2015-го року рішенням 51-ї сесії Тернопільської обласної ради головним лікарем комунальної установи «Кременецький обласний дитячий психоневрологічний санаторій» призначили переселенця з Луганська Григорія Братанича. Новому керівнику запропонували вивчити роботу установи і на наступній сесії надати свої пропозиції щодо оптимізації його діяльності.

Той кинувся виконувати приписи начальства з особливою ретельністю і вже через місяць видав низку наказів про суттєві зміни в закладі. Педагогічні працівники дізналися, що з 16.03.2015 р їм знімуть надбавку за престижні умови праці в розмірі 10%. З одного з вихователів зняли 0,25 ставки. Півставки сумісництва без належного обґрунтування та пояснення зняли з однією з медсестер (багатодітної матері, колишній чоловік якої воює в АТО). 0,5 ставки сумісництва новопризначений глава зняв з інспектора з кадрів, проте продовжує вимагати виконання ним тих же обов’язків. 50% за напруженість та складність в роботі зняли з касира-оператора ЕОМ. Півставки сторожа втратили два водія, продовжуючи виконувати цю роботу.

Працівники скаржаться, що ці рішення не узгоджені з профспілкою і не оприлюднені на зборах трудового колективу за два місяці до їх запровадження, як того вимагає законодавство. Головний лікар пояснив, що розміри надбавок зменшені у зв’язку з недофінансуванням закладу. Втім, це не завадило передати вивільнені кошти представникам тієї частини колективу, яка його підтримала. Скажімо, старша медсестра закладу отримала надбавку за напруженість та складність у розмірі 30%, півставки отримала і одна з медсестер.

Менше, ніж за два місяці, поки Г. Братанич очолює Кременецький обласний дитячий психоневрологічний санаторій, в закладі змінилося 4 бухгалтера. До речі, один з них – теж із Луганська.

На посаду Братанич призначав обласна рада за поданням Кременецької райдержадміністрації. Туди ж переселенця рекомендувала громадська організація «Народна рада», яку кременчани називають «привіт з 90-х». Але найбільше обурює працівників, коли луганчанин заявляє, що привезе сюди і «своїх дівчаток». Вони, очевидно, повинні замінити колектив закладу.

У рішенні 51-й сесії обласної ради № 1886 від 10.02.2015 р не вказано, на який термін укладено контракт з Г.Д.Братанічем. На наступній сесії луганчанин буде звітувати, що «оптимізація» виконана «на відмінно». Чи сприяє така політика переселенця здоровому мікроклімату в колективі, представники якого і так працюють за мізер?

http://ualife.net/breaking-news/pereselenec-iz-lnr-terroriziruet-kollektiv-ternopolskogo-sanatoriya/7387/