Головна Регіони «Опілля» долучилося до створення у Тернополі першої соціально-спортивної школи Фонду «Реал Мадрид»...

«Опілля» долучилося до створення у Тернополі першої соціально-спортивної школи Фонду «Реал Мадрид» в Україні

8 жовтня у Тернополі на базі загальноосвітньої школи-правового ліцею №2 відкрили першу в Україні соціально-спортивну школу Фонду «Реал Мадрид», метою якого є підтримка соціально незахищених верств населення та розвиток фізичного виховання і спорту у дітей та молоді.

Тернопільська пивоварня “Опілля” стала одним із спонсорів спортивного свята.

– Я і сам активно у свій час займався футболом. Футбол – це виховання характеру і командного духу. Розвиток футболу, як і загалом спорту, на Тернопільщині — це ще й своєрідна візитівка нашого краю, адже тут є багато талановитих футболістів-початківців. Наше зобов’язання, як соціально-відповідального бізнесу, підтримати таких людей. Це спортивне майбутнє нашої країни, – зазначив голова наглядової ради «Пивоварні «Опілля» Ярослав Джоджик.

Уповноважений посол клубу «Реал Мадрид» і видатний іспанський футболіст Альваро Арбелоа розповів про мету створення подібних закладів.

— Метою Фонду є досягнення того, щоб усі діти незалежно від особистих обставин або можливостей навчалися позитивним цінностям командного спорту і завдяки цьому у рівних умовах жили у суспільстві. Мотивація для росту та підвищення самооцінки, а також створення здорових звичок це основне, що передасться дітям через ігри та розваги, — зазначив представник футбольного клубу “Реал Мадрид” Альваро Арбелоа.

Виховна методологія Фонду «Реал Мадрид», що втілюється у проекті, базується на філософії «За РЕАЛьне виховання: Цінності та Спорт» та підручниках «Тренуючи футболу, навчаємо цінностям».

Фото: Наталя Дягель

Соціально-спортивна школа Фонду «Реал Мадрид» працюватиме для дітей з соціально незахищених верств населення, повністю на безоплатній основі. За кошти спонсорів спільно з Фондом «Реал Мадрид», у правовому ліцеї №2 проведено капітальний ремонт спортивного залу та придбано спортивний інвентар. До становлення школи долучилася і Тернопільська пивоварня Опілля.

Фото: Наталя Дягель

Для дітей будуть факультативи з надання медичної допомоги, англійської мови і кулніарії. У комплексі створені всі умови для того, щоб діти могли зробити домашні завдання. Таким чином, діти, чиї батьки працюють перебуватимуть під наглядом і матимуть усі можливості для всестороннього розвитку.

Відкриття школи завершилося у Великих Гаях, Тернопільського району, де на центральному стадіоні відбувся футбольний товариський матч. Участь у ньому взяли чотири дитячі команди новоствореної соціально-спортивної школи. Із дітьми грали українські та іспанські футболісти – В’ячеслав Свідерський, Едуард Цихмейструк.

Прес-служба пивоварні «Опілля»