Головна Регіони На Тернопільщині театри та фітнесклуби лише для вакцинованих

На Тернопільщині театри та фітнесклуби лише для вакцинованих

Нові карантинні обмеження впроваджують на Тернопільщині.

Як розповіла на брифінгу директорка департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко, посилення правил торкнеться у першу чергу невакцинованих громадян на “жовтому” рівні епіднебезпеки.

Тепер громадські заклади, заклади культури, спортзали, ресторани можуть працювати за умови вакцинації всього персоналу принаймні однією дозою або наявності негативного тесту чи сертифікату про одужання.

Це ж правило стосується і прийому відвідувачів. Останні повинні бути вакциновані принаймні однією дозою, або мати сертифікат про одужання чи негативний тест.

“У жовтій зоні забороняється навчання в загальноосвітніх навчальних закладах, де не вакциновано 100% працівників. Якщо в класі виявлено 50% хворих – навчання цього класу також забороняється.

Забороняється відвідування театрів, кінотеатрів, закладів громадського харчування, фітнес-клубів, робота міжміських та міжрегіональних перевезень. Обмеження не діятимуть, якщо у цих закладах буде вакциновано 100% працівників та відвідувачів хоча б однією дозою, або вони матимуть сертифікат про одужання чи негативний плр-тест”, – зазначила Ярмоленко. 
Джерело: Тернополяни