Головна Регіони На Тернопільщині судитимуть чоловіка, що побив полісмена

На Тернопільщині судитимуть чоловіка, що побив полісмена

Бучацьким відділом Теребовлянської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.342 КК України (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків) та ч.2 ст. 345 КК України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) стосовно жителя м.Бучач.
Встановлено, що у травні 2017 року працівник Бучацького відділення поліції Теребовлянського відділу поліції ГУ НП в Тернопільській області у складі групи швидкого реагування отримав тілесні ушкодження під час виїзду на повідомлення про конфлікт між 2 сусідами.
Один із учасників конфлікту, у стані алкогольного сп’яніння, спочатку нецензурно висловлювався у бік поліцейських, погрожував їм фізичною розправою, а потім накинувся на старшого лейтенанта поліції і наніс йому декілька ударів по обличчю. Правоохоронець звернувся за медичною допомогою в Бучацьку центральну комунальну районну лікарню, повідомила прес-служба прокуратури Тернопільської області
Досудове розслідування завершено, обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду.
Нападникові загрожує реальний термін ув’язнення, адже санкції статей інкримінованого злочину передбачають покарання від 2 до 5 років позбавлення волі.