Головна Регіони На Тернопільщині розпочався щорічний Міжнародний інвестиційний форум

На Тернопільщині розпочався щорічний Міжнародний інвестиційний форум

Цьогоріч Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина Invest-2018» вважається наймасштабнішим за всі попередні. А їх було чимало. Цього року форум ювілейний – десятий. Хоча у новому, набагато ширшому та продуктивнішому форматі він відбувається третій рік поспіль.

Особливість інвестиційного форуму’2018 у тому, що відбувається він на єдиній локації – у Збаразькому замку. Для учасників форуму представлено 14 актуальних та важливих тем для обговорення.

Загалом на Форум на Тернопільщину завітали понад 500 гостей. З них 200 – представники іноземних країн. Приймає наша область у ці два дні, 24-25 травня, протягом яких триватиме інвестиційний захід, й понад 30 іноземних делегацій, зокрема і представників дипломатичних установ. Представлено всі континенти, крім Австралії.

Перший день традиційно буде присвячено розширенню міжнародного співробітництва. Керівництво області проведе офіційну зустріч у форматі «круглого столу» з керівниками іноземних делегацій, представниками іноземних дипломатичних установ, акредитованих в Україні. Захід відбудеться за участі Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара, Президента Американської торговельної палати в Україні Андрія Гундера, голови правління Німецько-Української торговельно-промислової палати Александера Маркуса, заступника директора Офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest Уляни Хром’як.

Робота здійснюватиметься у спеціалізованих секціях за п’ятьма напрямками:
СПЕЦІАЛІЗОВАНА СЕКЦІЯ № 1: «Агропромисловий комплекс – успішні проекти та нові інвестиційні можливості». Під час цієї секції говоритимуть про розвиток галузі садівництва та впровадження глибокої переробки плодоягідної продукції, про можливість заморожувального комплексу для шокового заморожування плодоягідних культур на прикладі польської компанії POLKOGroup, про можливість будівництва заводу з глибинної переробки олійних культур та перспективи розвитку виробництва ягідних культур в області.
СПЕЦІАЛІЗОВАНА СЕКЦІЯ № 2: «Інструменти підтримки малого та середнього підприємництва».
СПЕЦІАЛІЗОВАНА СЕКЦІЯ № 3: «Енергоефективність та впровадження відновлювальних джерел енергії».
СПЕЦІАЛІЗОВАНА СЕКЦІЯ № 4: «Туризм – перспектива розвитку».
СПЕЦІАЛІЗОВАНА СЕКЦІЯ № 5: «Тернопіль інвестиційний». Зокрема, говоритимуть про створення центру на основі транскордонної співпраці «Трансімперія», створення індустріального парку «Тернопіль» та про Тернопіль як IT-city тощо.

Окрім того в рамках Форуму заплановано підписання кількох міжнародних угод про співробітництво.

Як запевняють організатори: Тернопільська обласна державна адміністрація, обласна та міська ради – інвестиційний форум «Тернопільщина Invest» покликаний бути комунікаційним майданчиком, де відбувається обмін досвідом, баченням перспектив розвитку Тернопільської області, а також місцем, де створюється підґрунтя для нових проектів