Головна Регіони На Тернопільщині повідомлено про підозру бійцю мотострілецького полку «ЛНР»

На Тернопільщині повідомлено про підозру бійцю мотострілецького полку «ЛНР»

Слідчі Тернопільського управління СБУ заочно повідомили про підозру жителю Луганщини щодо участі у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Розслідуванням встановлено, що луганчанин у січні 2015 року добровільно вступив до складу терористичної організації «ЛНР» та був призначений до «6 окремого козачого мотострілецького полку ім. М. Платова 2 армійського корпусу народної міліції ЛНР», як командир танка танкового батальйону.

Упродовж 2015-2021 років підозрюваний проводив військові навчання із іншими учасниками вказаної терористичної організації та приймав активну участь у бойових діях у складі терористичної організації «ЛНР» на окупованій території Луганської області з метою протидії правоохоронним органам і Збройним Силам України, чим забезпечував функціонування терористичної організації «ЛНР», як псевдодержавної структури.

“За участь у діяльності терористичної організації жителю Луганщини загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років” – повідомив речник СБУ в Тернопільській області Петро Королюк.

За участь у діяльності терористичної організації жителю Луганщини загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти роківОпубліковано Петром КоролюкомВівторок, 20 квітня 2021 р.