Головна Новини На Тернопільщині обвалився жилий дім. Є постраждалі

На Тернопільщині обвалився жилий дім. Є постраждалі

У неділю, 4 червня, о 22:17 у м. Бережани, по вул. Академічній, у старовинному двоповерховому житловому будинку стався обвал міжповерхового балкону. На момент руйнування на балконі перебували четверо місцевих жителів, двоє з яких впали з конструкції, отримали травми різної важкості та шпиталізовані в Бережанську ЦРЛ.

На місце подій направлено черговий караул ДПРЧ-7 Управління та оперативну групу Бережанського районного відділу ДСНС . Прибувши на місце рятувальники побачили величезну бетонну плиту, що повисла на висоті десяти метрів, у разі падіння якої, існувала реальна загроза руйнуванню будинку та інженерних комунікацій. Не втрачаючи ні хвилини, надзвичайники, використовуючи стаціонарну лебідку автомобіля ЗІЛ-131 та металеві троси зафіксували обвалені конструкції. Оскільки, проводити роботи по демонтажу в темну пору доби категорично забороняється, було прийнято рішення організувати чергування особового складу пожежно-рятувального підрозділу до ранку.

Наступного дня, за допомогою спеціального обладнання, розрізано металеві основи конструкції та спущено бетонну платформу на землю.

Загалом до робіт було залучено 10 чоловік особового складу, 2 одиниці техніки. На місці події працювала оперативна група Управління ДСНС України у Тернопільській області на чолі з першим заступником начальника управління підполковником служби цивільного захисту Ігорем Павуком.

Завдяки злагодженим діям рятувальників та комунальних служб міста наслідки надзвичайної події вдалося мінімізувати.