Головна Регіони На Тернопільщині господиня змушувала квартиранток митися разом, щоб економити воду

На Тернопільщині господиня змушувала квартиранток митися разом, щоб економити воду

З настанням в осені в Україні зростає попит на оренду житла.

Проте, окрім того що ціни кусаються, на орендарів чекає чимало й інших неприємних сюрпризів, пише Gazeta.ua.

— Після школи вступила в медичний коледж у місті Чортків на Тернопільщині. Разом із подругою почали шукати житло. У гуртожиток без хабара заселитися було неможливо. Вирішили орендувати кімнату, — розповідає 27-річна Галина Микитенко. Працює фармацевтом у Тернополі.

— У місті два навчальні заклади — медичний і педагогічний коледжі. Пропозиція житла обмежена. Наприклад, шестеро дівчат жили в двокімнатній хрущовці. Побутові умови жахливі. Ми знайшли жінку, яка здавала кімнату в своєму будинку. Помешкання сподобалося — чисте й акуратне. Із недоліків — одне ліжко “півторачка”, немає інтернету. Господарка запевнила, що за тиждень привезуть ще одне ліжко. Інтернет можемо самостійно провести. За кімнату хотіла 1,6 тисячі гривень.

Також мали оплачувати половину комунальних послуг. Вибору не було — вселилися за день до початку навчального року. Спочатку нормально жили. Господарка допомагала, пригощала чаєм із пиріжками. Коли вдарили перші морози, почалися проблеми. Заборонила користуватися електричним чайником, бо він їсть багато електрики. Економила постійно на опаленні. Коли хворіли, відправляла додому лікуватися. Змушувала нас із подругою митися разом, щоб менше витрачати води. Вчила: “Одна голову миє, інша — милом милиться”. Другого ліжка так ніхто й не привіз.