Головна Регіони На Тернопільщині активізувались браконьєри

На Тернопільщині активізувались браконьєри

13- 14 березня 2017 року Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області проведено рейд по боротьбі з браконьєрством на території Гусятинського та Борщівського районів.

На ставу с.Мушкатівка затримано двох громадян, які здійснювали незаконний вилов риби забороненими знаряддями лову – рибальськими ставними сітками.

Збитки за знищення водних біоресурсів склали 561 грн. Незаконні знаряддя лову вилучено. Матеріали направлено до Борщівського районного суду для прийняття рішення щодо притягнення до адміністративної відповідальності згідно ч.4 ст.85 КУпАП.

Довідково: Відповідно до ч.4 ст.85 КУпАП грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову)- тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 680 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої і на посадових осіб – від 510 до 850 грн.з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.