Головна Регіони На строкову військову службу відправлено перших призовників-тернополян

На строкову військову службу відправлено перших призовників-тернополян

У рамках цьогорічної весняної призовної кампанії, сьогодні 17 травня, з обласного збірного пункту Тернопільського обласного військового комісаріату  урочисто відправлено юнаків до війська. Перші призовники, а їх приблизно 50, вирушили до навчальних центрів Збройних Сил України та Прикордонних військ у Полтаву і Черкаси.

Проводжати тернополян до армії рідні, близькі, духовенство, керівництво області й міста та представники громадськості.

– Держава потребує Вашої підтримки. Ви відправляєтеся до війська, щоби навчитися боронити рідну землю. Дякую Вашим батькам за те, що виховали справжніх захисників, – звертаючись до призовників зазначив військовий комісар Тернопільського обласного військкомату полковник Володимир Катинський.

Він також наголосив, що жоден із строковиків не служитиме у зоні проведення АТО, а виконуватимуть завдання у пунктах постійної дислокації військових частин, які розташовані за сотні кілометрів від місця конфлікту.

Впродовж травня-червня, доки триватиме весняний призов, до лав Збройних Сил та інших військових формувань України планується відправити близько 500 тернополян віком від 20 до 27 років.