Головна Регіони Наркотики на зону передавали в каві

Наркотики на зону передавали в каві

клонія

клоніяВільнонаймані працівники Копичинської виправної колонії №112 намагалися передати засудженому мобільний телефон та наркотичні таблетки Субутекс. “Кур’єрів” на гарячому піймали поліцейські слідчого управління разом з працівниками СБУ та установи виконання покарань.

За словами правоохоронців, схему передачі забороненого товару придумав сам ув’язнений. Він відбуває покарання за зґвалтування та вбивство.

У помічники взяв собі працівницю їдальні, з якою уже тривалий час підтримує дружні стосунки. За попередніми даними, жінка отримала телефон та зарядку до нього з Тернополя. Уже дома вона вирішила усе це заховати у каві. Розклеїла акуратно пакунок, поклала в нього заборонений пристрій і запакувала знову. Напій кухарка попросила пронести на територію зони провізора установи виконання покарань, оскільки сама доступу туди не мала. Забрати передачу засуджений мав уже безпосередньо з медпункту.

Саме у цей момент його і піймали правоохоронці. Як з’ясувалося, у пакеті з кавою був не лише напій, мобільний телефон та зарядний пристрій. В зарядці оперативники виявили ще й три таблетки субутексу. Кухар та провізор запевняють, що нічого не знали про наркотики. Відмовляється від забороненого товару і той, для кого була призначена передача.

Даний факт правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 307 частина 2 ККУ – Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також передача наркотичних речовин у місця позбавлення волі. Триває слідство.