Головна Регіони Михайло Головко: «Робітничі професії сьогодні необхідно популяризувати задля розвитку економіки України!»

Михайло Головко: «Робітничі професії сьогодні необхідно популяризувати задля розвитку економіки України!»

Навчально-практичний центр відкрили на базі державного навчального закладу «Бучацьке професійно-технічне училище».


У ньому займатимуться підготовкою майбутніх зварювальників, газозварювальників, газорізальників.


Участь у відкритті центру взяв голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.


– Цей заклад має чим пишатися. За 70 років діяльності він підготував тисячі професіоналів. Попереду, впевнений, велике майбутнє, бо робітничі професії сьогодні дуже потрібні для нашого краю й України загалом. Будівельна, аграрна сфери, туризм та сфера послуг сьогодні потребують фахівців, яких навчає Бучацьке професійно-технічне училище. Відкриття нового навчально-практичного центру сприятиме підвищенню якості підготовки спеціалістів, які, переконаний, матимуть змогу реалізувати свої навики в умовах сучасного виробництва!  зазначив Михайло Головко.


Директор ДНЗ «Бучацьке професійно-технічне училище» Володимир Бугаєнко каже, новий навчально-практичний центр дозволить проводити навчання з використанням найсучаснішої техніки.
– Наразі в нас навчається 430 учнів, є 8 професій. Професія яку ми щойно презентували, вона в нас вже існувала, але була стара база. На тій базі за допомогою області та держави ми створили навчально-практичний центр з сучасним обладнанням,  розповів Володимир Бугаєнко.