Головна Регіони Лікарню, яка обслуговує 30 сіл хочуть закрити

Лікарню, яка обслуговує 30 сіл хочуть закрити

У Кременці Тернопільської області медики вийшли з пікетом проти закриття хірургічного та пологового відділень Почаївської районної комунальної лікарні.

Лікарня обслуговує три десятки сіл. Через проблеми з фінансуванням заклад лихоманить упродовж останніх п’яти років. Оптимізація цих відділів відбувалася неодноразово. У хірургії з сорока ліжок залишилося лише п’ятнадцять. Схожа ситуація і в пологовому, йдеться у сюжеті ТСН.

Медики прийшли із плакатами до Кременецької райради, де триває засідання сесії. Утім, депутати заявили, що сьогодні розглядати питання оптимізації медичного закладу не будуть. Але лікарі налаштовані і далі відстоювати роботу відділень.

“Люди будуть вмирати по дорозі, людей у критичному стані привозять до нас. Наші медики повертають їх до життя, рятують їх. Але якщо ще провезти стільки кілометрів їх, людина не виживе з кровотечами, зі всім. Так що дуже велике прохання залишіть, не діліть”, – закликає молодший медичний працівник Почаївської районної комунальної лікарні №2 Тетяна Бондар.