Головна Регіони Львівське сміття завдало Тернопільщині шкоди на кругленьку суму

Львівське сміття завдало Тернопільщині шкоди на кругленьку суму

Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області проведено розрахунок розміру збитків, завданих навколишньому природному середовищу у результаті видалення на територію міського сміттєзвалища Монастириської міської ради відходів зі Львова. Їх сума склала майже 140 тис.грн.

Нагадаємо: ще 19 квітня ц.р. Інспекцією встановлено, що невідомі особи вантажним автомобілем вивезли і висипали сміття у Монастириську. Серед відходів виявлено паперові фрагменти, на яких вказано місце їх утворення (м.Львів).

Аналогічний випадок самовільного видалення львівських відходів на території даного сміттєзвалища було зафіксовано і в березні ц.р. Тоді збитки склали майже 80 тис.грн.

В обох випадках Інспекція передала матеріали до Монастириського відділення Головного управління Національної поліції в Тернопільській області для вжиття заходів реагування.

Загалом Інспекції відомо про 15 випадків несанкціонованого видалення львівського сміття на території області, чим завдано збитків на суму 505315 грн.

До слова, перевірки суб’єктів господарювання та органів місцевого самоврядування у частині дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами проводяться як планово, так і за дорученням органів виконавчої влади чи зверненнями громадян.

У 2017 році проведено близько 100 таких перевірок. До адмінвідповідальності притягнуто 40 осіб, з них – 15 посадовців органів місцевого самоврядування.