Кулінарний Кубок Західної України вдруге відбудеться у Тернополі. Цього року він пройде 15-16 червня на літній сцені у парку імені Тараса Шевченка.
На участь у конкурсі зареєструвалися понад 50 учасників з Кропивницького, Дніпра, Ужгорода, Луцька, Івано-Франківського, Львову, Києва та ін. Змагатися учасники будуть у чотирьох номінаціях: Салат, Перша страва, Основна страва та Страва від шефа. Оцінювати судді будуть смак/якість, презентацію та чистоту під час приготування страви.
Початок Кубку – у суботу, 15 червня, об 11:00 год. Визначення переможці відбудеться у неділю, 16 червня, орієнтовно о 15:00 год. на літній сцені у парку Шевченка. У кожній із п’яти номінацій буде визначено по три переможці з врученням кубку «Золота ложка», «Срібна ложка» та «Бронзова ложка». Усі учасники отримають сертифікати про участь.
Оскільки усі змагання відбуватимуться на літній сцені, тому організатори запрошують усіх бажаючих подивитися на конкурс.
Судді змагань:
- Юрій Ковриженко – шеф-кухар та телеведучий кулінарного тревелу Страва Честі на СТБ.
- Stefano Antoniolli – Керуючий і шеф-кухар в Elissa Bar & Restaurant, Hotel Il Decameron Clubhouse Odessa. Стефано 12 років працював в компанії Козырная Карта, відкрив такі проекти як Da Vinci Fish Club, Da Vinci в Харкові, Leo Club
- Віктор Тітов – Бренд-шеф мережі ресторанів G-group, співвласник українського ресторану “U”. Засновник Ukrainian South Chef Association і Кубку України з Кулінарії.
- Юрій Діденко – шеф-кухар Готелю 4* Park Hotel Дніпро
- Олексій Повторейко – бренд-шеф дому-ресторану шотландської кухні Whisky Corner
- Суддя WAСS – Сергій Совенко – член правління асоціації кулінарів «Західна Шеф Група».
- Віктор Тимчишин – шеф Guramma Italiana. Брав участь у запуску ресторанів у Києві, Дубаї, Казахстані, Росії. Шеф року «Chef of the Year Award 2011 Head Chef».
- Євгеній Сушко – шеф-кухар Citadel Inn Hotel & Resort 5*
- Олексій Латкін – президент Першої Української Асоціації Шеф-кухарів, Суддя національної ресторанної премії «Сіль»
- Алекс Якутов – один із найвідоміших шеф-кухарів в популяризації Нової Української Кухні. Випускник і представник італійської кулінарної школи школы I.F.S.E (Italian Food Style Education) в Україні.
- Антоніна Захарова – керівник гастрономічного напрямку компанії Hoteliero, а саме міжнародного саміту для шеф-кухарів Creative Chefs Summit; проекту, присвяченому українській кухні Ukrainian Gastro Show та серії лекційно-практичних майстер-класів Chef-chef.
- Михайло Калашніков – член Асоціації кухарів Східного регіону, Західного регіону та Почесний член Асоціації півдня України. Почесний член і шеф-експерт Асоціації шеф-кухарів України.