Головна Регіони Кулаками і матюками на Бучаччині захищали незаконний карє’р

Кулаками і матюками на Бучаччині захищали незаконний карє’р

PM241image003Повідомлення про незаконне видобування червоного бутового каменю на території недіючого кар’єра надійшло до міліціонерів 12 травня. Бійкою та нецензурною лексикою невідомі особи на Бучаччині намагалися перешкодити роботі правоохоронців, які приїхали на виклик.

PM392image004

Працівники управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю, відпрацьовуючи незаконне видобування корисних копалин на Тернопільщині, неподалік населеного пункту Беремянської сільської ради, побачили, що з кар’єру виїжджає вантажний автомобіль «ГАЗ», доверху заповнений каменем. Поруч стояв і екскаватор марки “Атлас” – іноземного виробництва. Він видобував та вантажив будівельний матеріал. PM897image002

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група Бучацького райвідділу міліції. Правоохоронці почали документувати порушення. Через деякий час на місце злочину приїхали невідомі особи. За попередньою інформацією – це мешканці Заліщицького району. Чоловіки почали перешкоджати роботі правоохоронців та намагалися вивезти з кар’єру екскаватор. Словесна перепалка переросла у шарпанину.

Один з приїжджих заявив, що транспорт – це власність дружини, зданий в оренду, і він його забирає. Чоловік примусив водія завести екскаватор та рушити з місця. Міліціонери зупинили транспорт.

Інформацію про дану подію слідчі Бучацького райвідділу міліції внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 240 частина 1 ККУ – порушення правил охорони або використання надр. Щодо чотирьох осіб правоохоронці склали адмінпротоколи за ознаками статті 185 КУпАП – опір працівникам міліції.

Вантажний автомобіль «ГАЗ» поміщено на арештмайданчик Бучацького райвідділу, а екскаватор “Атлас” передано на зберігання одній з місцевих агрофірм. Триває слідство.

Начальник обласного управління міліції Олександр Богомол неодноразово наголошував на тому, щоб весь видобуток корисних копалин перевести у законне русло. Нещодавно правоохоронці викрили ще три кар’єри на Тернопільщині, де підприємці намагалися незаконно заробляти