Головна Регіони Кременецька міська рада “роростається”, а робити нікому?

Кременецька міська рада “роростається”, а робити нікому?

депутат

На 20 вересня заплановане проведення чергової сесії Кременецької міської ради. Напередодні відбулися засідання комісій. Деякі висновки із їх роботи, винесені депутатами від Народної ради. Враженнями поділилися у соціальних мережах.
Розглядалися чергові зміни до бюджету міста. Перше питання, це виділення близько 700 тис. грн. на ремонтні роботи у місті Кременці. Керівник фінвідділу Тімахова зазначила, що дані кошти підуть на ремонт тротуару від міськради у напрямку до повороту на «єврейське кладовище». На запитання, а невже даний напрям робіт є найнагальніший, заявила, що вона точно не знає. Підійшло «підкріплення» в особах О. Ковальчука, В. Шевчука та О. Пурдика, які почали розказувати, що можна гроші вкласти на інші напрями. Наприклад, по вул. Базарна, для того щоб був належний проїзд на час перекриття центру і т.д.: «Пропонуйте самі, куди вкласти кошти.» І фінальний акорд від міського голови: «Треба щось зробити, уже проходить рік каденції, а нічого так і не зроблено.» А ми знову про «старе»: як що не має програми дій, то як можна здійснювати управління містом. Хоча план дій був. Але не у тому напрямі.
На жаль, міський голова за попередній період часу з головою занурився у створення та формування нових структур та відділів міськради, від чого наша організація його застерігала від самого початку: шлях у нікуди та і грошам «біда». На жаль, «я начальник, я керую». Станом на серпень штат міськради розширився до 79 працівників. І це не кінець – новий відділ соціально-економічного розвитку. Скільки коштів необхідно на фінансування чиновників теж ніхто не рахував у повному обсязі, у чому і зізнався міський голова та керівник фінвідділу на попередній сесії. Таким чином, до 3,5 млн. закладених коштів у бюджет на 2016 рік постійно вносилися доповнення, сума зросла до більш як 5 млн., а на дану сесію «просять» ще порядку 120 тис. грн. Чи це кінець? Ніхто не знає.
Цікава стаття по витратах на забезпечення виконання програми «Мистецьке життя 2016 року», сума незначна – 20 тис. грн. Але знову але … Вона має покрити витрати на святкування Дня незалежності у місті/ районі. Складається враження, що даний комплекс заходів, під патронатом області, що міському, що районному бюджету обійдеться у «порядну» суму.
Питання земельні. Нова-стара міська влада так і не хоче розпочати процес продажі землі через аукціон, хоча б спробувати. Пригадайте історію із землею навпроти автопарку, яку хотіли надати у сервітутне користування підприємцям. Рішення на сесії не пройшло, «Положення про сервітутне користування» відмінили. Готується проект про надання дозволу на виготовлення проектної документації на дану земельну ділянку, але не для аукціону. Ситуація повторюється за аналогом із провулком Шевченка: після оформлення права власності, керівництво міськради уже не буде питати дозволу у депутатського корпусу, а передавши комунальному підприємству, наприклад «Кременецьблагоустрій», надати в оренду «комусь». А цей «хтось» забудує що захоче.
Тяжко тягнеться і питання щодо проведення інвентаризації землі. Усе таки пообіцяли що почнеться підготовка відповідної програми, під яку уже у бюджеті на 2017 рік будуть виділені кошти. Ну-ну, побачимо …