Головна Регіони Компанія «Контінентал» сплатила 364,29 млн грн податків і 13,63 млн грн соціальної...

Компанія «Контінентал» сплатила 364,29 млн грн податків і 13,63 млн грн соціальної допомоги у Тернопільській області за 2019 рік

«Контінентал Фармерз Груп» вкотре підтвердила свій статус сумлінного платника податків і надійного партнера місцевих громад, оприлюднивши звіт про виконані у 2019 році податкові та соціальні зобов’язання. Так, підприємства Компанії, розташовані у Тернопільській області, до бюджетів всіх рівнів минулоріч сплатили 364,29 млн грн податків. Сума соціальних інвестицій, виділених «Контіненталом» на Тернопільщині за цей період, становить 13,63 млн грн.

Минулий рік став знаковим для «Контінентал Фармерз Груп», адже у 2019 році вона почала працювати як єдиний бізнес після злиття «МРІЯ Агрохолдинг» та CFG (Continental Farmers Group). За підтримки свого міжнародного інвестора SALIC об’єднана Компанія продовжила дотримуватись встановленої КСВ-стратегії, залишаючись надійним партнером пайовиків та сумлінним платником податків державі.

«Оновлена Компанія продовжує працювати цілком прозоро, а одним з найважливіших своїх пріоритетів вважає інтереси пайовиків, які довіряють нам свою землю. Тому ми дбаємо про розвиток громад, фінансово підтримуючи їхні ініціативи, популяризуючи створення кооперативів у селах, а також забезпечуючи повну й своєчасну сплату податків, які наповнюють місцеві та державний бюджети. Так ми будуємо довгострокові партнерські відносини із нашими пайовиками та державою, – зазначив Генеральний директор “Контінентал Фармерз Груп” Георг фон Нолкен. – Таку стратегію підтримує наш інвестор SALIC, який спрямовує в українську економіку потужні інвестиції і тому зацікавлений вести чесний та відповідальний бізнес в Україні».

Загалом же до бюджетів усіх рівнів від Компанії за 2019 рік надійшла сума 670,17 млн грн. А на втілення соціальних ініціатив місцевих громад, з якими агрохолдинг співпрацює на території п’яти областей Західної України, у минулому році із бюджету Компанії спрямували 30,15 млн грн. За ці кошти було реалізовано вагомі проекти в сферах медицини, інфраструктури, освіти, благоустрою, культури, спорту, духовності, екології, кооперативного руху та ін.

Найвагомішими проектами, реалізованими за сприяння «Контінентал» протягом 2019 року на Тернопільщині, стали: підтримка медичних закладів області та оновлення їх матеріально-технічного забезпечення, ремонт доріг та фінансування відновлення освітніх і культурних закладів.

Як уже зазначалось, соціальна програма «Контінентал Фармерз Груп» охоплює декілька напрямків. Серед них чільне місце посідає медицина. Так, у минулому році вдалось відремонтувати амбулаторію у с. Нижбірок, що на Гусятинщині, на це виділили майже 194 тис. грн. Також оновлено обладнання у медичних закладах краю. Зокрема, біохімічний аналізатор крові вартістю 110 тис. грн отримала Збаразька центральна районна комунальна лікарня; бінокулярний мікроскоп, електронні ваги, лічильник лейкоцитів та біохімічний аналізатор – уже допомагають медикам у Копичинецькій комунальній районній лікарні, на це витрачено 166 тис. грн. Також завдяки фінансовій підтримці Компанії (а це понад 100 тис. грн) закуплено нові меблі для медичної лабораторії у м. Шумськ. Продовжили у минулому році передавати мобільні медичні сумки у ФАПи краю: 30 медзакладів Тернопільщини отримали укомплектовані спецсумки. Загалом же на медицину області минулоріч було спрямовано 1,3 млн грн.

Фінансував агрохолдинг і духовність краю. Сума, виділена на духовні потреби громад, сягнула в 2019 році 1,5 млн грн. Зокрема, коштом Компанії було відремонтовано храми та церковні будівлі у с. Білокриниця (Підгаєцький р-н), с. Гранітне (Монастириський р-н), с. Тилявка (Шумський р-н), с. Ценів (Козівський р-н), с. Сороцьке (Теребовлянський р-н).

Не забули й про підтримку культурної галузі регіону. Сума соцінвестицій Компанії у цю сферу минулоріч сягнула 2,3 млн грн. За ці кошти відновлювали будинки культури, зокрема – проведено ремонт культурних центрів у с. Степове та Мозолівка (Підгаєцький р-н), с. Красне та Волиця (Гусятинський р-н), с. Угринь (Чортківський р-н), с. Ренів (Зборівський р-н), с. Турильче (Борщівський р-н) та ін. Частину коштів спрямували на підтримку фестивалів, а саме – «Братина» та «Дзвони Лемківщини».

На покращення інфраструктури краю «Контінентал Фармерз Груп» виділила 3,1 млн грн, ще 1 млн грн – на проекти з благоустрою, а 1,5 млн грн – на освітні потреби.

Минулоріч Компанія продовжила працювати над централізованими проектами, серед яких чільне місце займає підтримка кооперативного руху. На сприяння сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам  у 2019 році «Контінентал» виділив 886,7 тис. грн, з них 779,1 тис. грн – на підтримку СОКів Тернопільщини.

Екологічним проектам «Контінентал Фармерз Груп» приділила окрему увагу. Ініціатива з роздільного збору сміття для подальшої переробки у селах, яку аграрії підтримують вже кілька років, у 2019-му розширилась – запущено проект «Зелений Равлик», який розповсюджує контейнери для сортування твердих побутових відходів. Успішним став і новий екологічний проект Компанії «Марафон лип», в межах якого протягом минулого року працівники агрохолдингу спільно з пасічниками та іншими ініціативними групами висадили понад 1,5 тис. саджанців медодайних дерев у п’яти областях Західної України – Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Чернівецькій та Івано-Франківській.

Окрім того, «Контінентал Фармерз Груп» активно зайнялася корпоративним волонтерством. Працівники кластерів та офісів Компанії впродовж року упорядковували об’єкти інфраструктури і наводили благоустрій у громадах, де агрохолдинг обробляє землі. Майже 100 тис. грн витратив «Контінентал» на облаштування автобусних зупинок, дитячих майданчиків, прибирання вулиць та покращення стану суспільно корисних об’єктів у селах. У Тернопільській області зусиллями працівників Компанії було наведено благоустрій довкола могили учасників національно-визвольної боротьби у с. Фащівка (Підволочиський р-н), облаштовано колодязь у с. Людвище (Шумський р-н), у с. Потік (Козівський р-н) вдалось встановити паркан навколо місцевого навчально-виховного закладу, а також покращити благоустрій у с. Доброводи (Монастириський р-н). Головна мета цього проекту, наголошують в Компанії, – проявити турботу і засвідчити відкритість до громад, з якими співпрацюють.