Головна Регіони Коли варто змінювати змову гуму на літню?

Коли варто змінювати змову гуму на літню?

Незабаром весна, і кожен автомобіліст знає, що пора міняти шини на літні. До часу зміни шин на літні існує кілька підходів. Одні надають перевагу всесезонним, інші змінюють їх як тільки температура повітря стає переважно плюсова, але фахівці радять змінювати зимову гуму на літню rosava.com/tyres лише тоді коли стабільною стає температура +5.

Тож коли краще змінювати гуму на літню?

Найкраще змінювати зимові шини на літні тоді коли стабільна температура повітря закріплюється на рівні +10 градусів. Адже коли температура вдень +5, нічні температури можуть сягати 0 навіть -1-2 градуса, дорога ослизає, і ви можете потрапити в неприємну дорожню ситуацію.

Крім того потрібно враховувати і той факт, що зимові шини зношуються на сухому асфальті. Тому рекомендуємо робити заміну шин не пізніше середини березня, але слід рахувати як короткочасні так і довгострокові прогнози синоптиків.

Чому не варто їздити на зимовій гумі влітку?

Як зимова гума не придатна для використання влітку, так і літня зовсім не годиться для зими. Вони створені так, щоб максимально підходити до погодних умов і температур.

Так зимова гума має зберігати максимальну еластичність при мінімальній температурі, коли підвищується температура особливо вище +5, її властивості зчеплення з асфальтним покриттям погіршуються. Літня гума себе краще поводить при температурі вищій +5.

Важливим елементом шин є і малюнок протектора. В літніх шинах він має забезпечити якнайкращий відвід води на шороховатому асфальті. В зимовій — мета забезпечити відвід води і бруду на слизькому асфальті.

Не варто забувати і про шиповані шини, які потрібно змінювати трохи швидше ніж просто зимову гуму, адже найкраще себе проявляють при їзді на засніженій або обледенілій дорозі. На сухому асфальті шипи стираються. Тому її краще замінити по закінченні снігопадів.

Скільки служать шини?

При правильній експлуатації та вчасній заміні шин по сезону якісні шини Росава можуть прослужити 3-5 сезонів. Фахівці не рекомендують використовувати шини більше 10 сезонів.

Коли потрібно купувати нові шини?

1. Якщо шини були пошкоджені і підлягали ремонту

2. Якщо виступи на дні канавок протектора (індикатори) знаходяться на рівні шини.

Як вибрати шини на своє авто?

1. Не слід економи на гумі

2. Не варто експериментувати з розміром шин і встановлювати ті, які підходять вашому авто.

3. Заміну шин слід довіряти професіоналам.

Пам’ятайте, що не слід зволікати із якістю і вчасною заміною шин, адже це ваша безпека на дорозі і безпека тих хто вас оточує. Тож не зволікайте з таким важливим кроком як заміна шин.