Головна Регіони Керівниці гуртків з Тернопільщини – серед переможців проєкту “E-Learning in After-School Education”

Керівниці гуртків з Тернопільщини – серед переможців проєкту “E-Learning in After-School Education”

Двоє вчительок з Тернопільщини, які керують гуртками Великобірківського БТШ – серед переможців Міжнародного проєкту “E-Learning in After-School Education”. З творчими майстер-класами з дистанційного навчання Наталя Лисак та Ольга Урманець посіли 2 та 3 місця, повідомляє Суспільне

Понад 1000 проєктів надіслали представники Болгарії, Казахстану, Литви, Польщі, Словаччини, України, Чехії.

“Цей конкурс організувала Міжнародна асоціація позашкільної освіти. Ми надсилали свої проєкти з дистанційного позашкільного навчання. І кожен, хто брав участь, пройшли п’ять етапів. Спершу ми реєструвалися онлайн, далі отримали офіційний банер учасника міжнародного проєкту, розмістили його на офіційній сторінці та брали участь у голосуванні. Весь проєкт тривав місяць”, – розповідає керівниця гуртка з початкового технічного моделювання Великобірківського БТШ Ольга Урманець.

Ольга Урманець

Керівниці гуртків з Тернопільщини – серед переможців проєкту “E-Learning in After-School Education”. оригінальне

Ольга каже, що на конкурсі представила майстер-клас, як самостійно учням вдома (на карантині) сконструювати модель козацького човна – чайки. Для цього на сторінці у Facebook вона опублікувала покрокові рекомендації та креслення:

“Козацька чайка вміщувала до 15-ти веслярів, 60 козаків зі спорядженням та кількома легкими гарматами. Діти залюбки конструювали таку модельку дистанційно вдома. Раніше ми моделювали козацьку чайку з гуртківцями на заняттях. Збереглися світлини”.

Керівниці гуртків з Тернопільщини - серед переможниць проєкту "E-Learning in After-School Education"

Керівниці гуртків з Тернопільщини – серед переможниць проєкту “E-Learning in After-School Education”. оригінальне

Керівниці гуртків з Тернопільщини - серед переможниць проєкту "E-Learning in After-School Education"

Керівниці гуртків з Тернопільщини – серед переможниць проєкту “E-Learning in After-School Education”

Також у конкурсі взяла участь керівниця гуртка паперопластики Наталя Лисак. За кількістю голосів – у неї друге місце:

“У цьому міжнародному конкурсі перемога залежала від результату голосування. Я запропонувала майстер-клас “Виготовлення квітки маку як символу до Дня пам’яті та примирення. Першою скористалася цим майстер-класом моя десятирічна донька”.

Керівниці гуртків з Тернопільщини - серед переможців проєкту "E-Learning in After-School Education"

Керівниці гуртків з Тернопільщини – серед переможців проєкту “E-Learning in After-School Education”. оригінальне

Загалом учасники конкурсу представили розмаїті форми дистанційного навчання: відео-, фото- аудіо-, графічну, текстову інформацію, заняття, лекції, семінари, уроки, консультації.

Що відомо:

  • Конкурс проєктів Міжнародної асоціації позашкільної освіти “E-Learning in After-School Education” тривав місяць – до 16 травня. З 1000 проєктів переможцями стали 205. 5 робіт набрали більше 1000 балів та здобули Гран-прі, 14 проєктів – від 500 до 999 балів – І місце, 98 проєктів – від 100 до 499 балів – ІІ місце, 88 проєктів – від 50 до 99 балів – ІІІ місце.
  • Великобірківський будинок творчості школяра працює у Тернопільському районі з 1960-го. Зараз у ньому діють 17 гуртків туристично-краєзнавчого, художньо-естетичного, соціально-реабілітаційного та науково-технічного напрямків.