Головна Новини З Тернополя до Перемишля курсуватиме прямий потяг

З Тернополя до Перемишля курсуватиме прямий потяг

Вже незабаром жителі та гості Тернопільщини зможуть дістатися до Польщі потягом.

Фахівці ПАТ «Укрзалізниця» провели переговори з польськими партнерами РКР Intercity, у результаті яких отримали погодження від польської сторони про початок курсування поїзда, перший рейс якого заплановано вже на 24 серпня поточного року.

Нагадаємо, торік в грудні розпочав курсування денний швидкісний поїзд Інтерсіті №705/706 сполученням Київ-Львів-Перемишль через міста Вінниця, Хмельницький та Тернопіль шляхом подовження маршруту курсування поїзда № 747/748 Київ-Львів до станції Перемишль (Республіка Польща) зі зміною нумерації на 715/716. Відтак у даному напрямку, середня населеність якого між Україною та Республікою Польща перевищує 80%, сформувався певний дефіцит сполучення. До слова, курсування поїздів Київ-Львів-Перемишль через Вінницю, Хмельницький та Тернопіль можливе лише за умови проведення прикордонного та митного контролю в поїзді під час його руху на ділянці Львів-Мостиська-2.

Довідково: З Києва потяг вирушає о 6.50 і прибуває у Тернопіль о 12.14. До Перемишля пасажири прибудуть о 15.05. Зворотній маршрут за тими ж станціями: з Перемишля відбуває о 13.07, в Тернополі буде о 16.40, а в Києві — о 23.10.