Головна Новини Гарячі З квітня у Тернополі подорожчають газ і вода

З квітня у Тернополі подорожчають газ і вода

Погані новини для тернополян, котрі надіялися, що із закінчення опалювального сезону менше платитимуть за газ.

З квітня місяця ціна за газ зросте вдвічі. Вводять абонплату за блакитне паливо, яка складе 46 гривень, крім того, доплатити доведеться за нормами з розрахунку 4,4 куб. м за кожного зареєстрованого мешканця за користування газовою плитою без лічильника, повідомляє портал Знай.

Тож, якщо сьогодні абонплата складає 31 гривню, то з 1 квітня один мешканець платитиме 72 гривні (46 + 26 грн), за двох зареєстрованих мешканців сума складе 98 гривень (46 + 26*2) і т. д.

Якщо у квартирі встановлений лічильник, то плата буде розраховуватися за показаннями, плюс абонплата.

Це рішення прийняла Національна комісія з врегулювання енергетики та комунальних послуг і  дозволила постачальникам газу стягувати плату окремо за доставку блакитного палива і окремо абонплату.

Та це ще не все. З 1 квітня вартість послуг комунального підприємства «Тернопільводоканал» збільшується на 14%. Таким чином ,  водопостачання та водовідведення для мешканців багатоквартирних будинків Тернополя становитиме 13 гривень 7 копійок, а для  тих, хто мешкає у приватних домівках – 12 гривень 24 копійки за один метр кубічний.

Нагадаємо, що першого березня стартувала п’ята хвиля підняття цін на електроенергію в Україні, в рамках якої вартість електроенергії зросла ще на 25 %.

Тарифи за обслуговування багатоповерхових будинків будуть коригувати та встановлювати для кожного будинку окремо, нарахування за новими тарифами почнуться вже з першого квітня.

Крім того, з першого квітня зміниться вартість послуги з вивезення твердих побутових відходів.  І ще одне нововведення НКРЕ того ж дня торкнеться гаманців всіх українців: почнеться нарахування плати за користування приєднаними потужностями. Платіжки із абонплатою за газ тернополяни отримають вже в травні.