Головна Новини Земельний чиновник віддав в приватні руки кусок заповідника

Земельний чиновник віддав в приватні руки кусок заповідника

DSC_0369Прокурор Тернопільської області Юрій Гулкевич розповів журналістам про результати розслідування земельних афер та боротьбу з корупцією.

Цього року обласна прокуратура розкрили ряд  кримінальних правопорушень у сфері земельних правовідносин.

“Прокуратурою області повідомлено про підозру керівнику одного з відділів Держземагентства в області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, – зазначив Юрій Гулкевич. – В ході слідства встановлено, що цей службовець ще в 2012 році погодив кадастровий план технічної документації на земельну ділянку, розташовану на території парку Загребелля, у якому він зазначив неправдиву ділянку щодо цільового призначення цієї ділянки. Внаслідок протиправних дій посадовця із земель державного лісового фонду вибула земельна ділянка загальною площею 2, 54 га вартістю 8 млн 107 тис грн, чим завдано державі тяжкі наслідки. На даний час йому повідомлено про підозру. Також слідчий звернувся з клопотання про відсторонення його від посади і обрання міри запобіжного заходу”.

За словами прокурора області, у січні-лютому до суду скеровано 12 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про корупційні злочини, до відповідальності притягнуто 15 осіб. Ще 11 кримінальних проваджень на даний час розслідуються і найближчим часом вони будуть скеровані до суду.

Серед притягнутих до кримінальної відповідальності 4 державні службовці – керівники підрозділів виконавчої та реєстраційної служб, а також керівник підрозділу ОДА, 2 міліціонери, 1 податківець, 3 посадовці органів місцевого самоврядування, лікар медико-соціальної експертної комісії, ряд працівників юридичних осіб публічного права.