Головна Новини За несплату аліментів – під кримінал

За несплату аліментів – під кримінал

злочинМайже 9 тисяч гривень заборгував колишній дружині на утримання неповнолітньої доньки 40-річний мешканець села ХлопівкаГусятинського району. Злісного неплатника аліментів викрили днями працівники районної міліції. 

Подружжя розлучилося декілька років тому. Дружина з донькою переїхали жити на Франківщину, а чоловіка, згідно з рішенням суду, зобов’язала сплачувати аліменти на дитину до досягнення нею повноліття.

Батько перебивався сезонними заробітками, нерідко залишався без роботи і часто місяцями не виплачував обіцяну грошову допомогу.

Чоловіка вже притягували до відповідальності за ухилення від сплати аліментів, однак той й далі продовжив ухилятися від свого батьківського обов’язку та протягом року продовжував ігнорувати постанову суду щодо обов’язкових виплат. Втрутилися правоохоронці і розшукали неплатника.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 164 ч.2 Кримінального кодексу України – ухилення від сплати аліментів на утримання дітей. Чоловіку оголошено підозру. Матеріали провадження направлено до суду. Після укладення мирової угоди горе-батько зобов’язався виплатити усі кошти на користь доньки.