Головна Регіони Запрацювала інтерактивна карта автомобільних доріг Тернопільської області

Запрацювала інтерактивна карта автомобільних доріг Тернопільської області

Інтерактивну карту автомобільних доріг України презентували у Службі автомобільних доріг у Тернопільській області. Новий сервіс містить інформацію про будівництво та ремонти доріг та їх експлуатаційне утримання з 2016 року. Також громадяни можуть оперативно повідомляти про проблеми на дорогах державного значення. Доступний ресурс за посиланням https://map.ukravtodor.gov.ua/

«Команда облавтодору розробила интерактивну карту для того, щоб будьякий громадянин нашої держави, водій бачив, що робиться, де робиться, і як робиться, – розказав Ігор Василюк, заступник начальника САД.Показана мапа України з границями областей наводите на область, яка вас цікавить, і йде вся розкладка по ній. Що стосується ремонтів, то червоним кольором виділені ділянки доріг, де проводиться ремонт, зеленим – відремонтовані, синім – переспективні ремонти. Наприклад, у 2019 році ми робили дорогу М-09 «Тернопілььвівавауська». Коли наводиш на неї, то можна побачити терміни виконання робіт, хто виконавець робіт, вартість робіт, тобто є вся інформація по ній. Щодо інших розділів, то на карті є позначені снігозаносимі ділянки, де стоять машини, обладнанні GPS, які мають чистити дороги від снігу. Окремо позначені аварійно-небезпечні ділянки. Зараз розробники ресурсу працюють над тим, щоб позначити, де розташовані готелі, заправки, щоб водій міг орієнтуватися де що є. Також є розділ по утриманню доріг. На ньому показані точки зберігання реагентів і яка підрядна організація їх зберігає. Вказані пункти обігріву цих підрядних організацій. Є відзначені відеокамери. У нас є 26 камер робочих, і можемо слідкувати за станом покриття і якістю роботи на тій чи іншій ділянці.».

Звернутися до Служби автомобільних доріг можна через розділ «Запит громадян». Тим, хто хоче повідомити про виявлену на дорозі державного значення проблему необхідно зареєструватися, вказавши свої прізвище, ім’я, по-батькові та електронну адресу. Потім треба описати проблему і прикріпити фотографію недоліків. Повідомлення надходить у диспетчерську службу, яка направляє звернення до відповідальних осіб, наприклад, начальнику відділу утримання доріг або ж начальнику відділу із безпеки руху та інших. Вони мають дати конкретну відповідь запитувачу коли проблема буде усунута і повідомити про необхідність її усунення підрядну організацію, яка обслуговує дорогу. Роботу підрядної організації по кожному зверненню перевіряє дорожній контроль. Його представники проїжджають по ділянках, які були вказані у запитах і фіксують виконані роботи чи ні. Ігор Василюк наголосив, що вони можуть вирішувати тільки ті проблеми, які стосуються доріг державного значення. Дороги місцевого значення і комунальні дороги не належать до сфери їхньої діяльності, тому такі звернення залишаються без відповіді.

У Службі автомобільних доріг Тернопільської області також повідомили, що запланували цього року ввести в експлуатацію 99 кілометрів доріг на суму 4 мільярди гривень. Йдеться про дорогу у Вишнівці та обїзну Кременця всього 27,5 кілометрів. Будуть ремонтувати М-19 «Тернопіль-Заліщики», М-18, і дорогу у Ланівцях протяжністю 5,5 кілометра на 150 мільйонів гривень.