Головна Регіони Замовник, посередник та двоє виконавців підозрюються у вбивстві Віталія Ващенка

Замовник, посередник та двоє виконавців підозрюються у вбивстві Віталія Ващенка

Замовник, посередник та двоє виконавців – чотирьох людей підозрюють у причетності до вбивства громадського активіста з Кременеччини Віталія Ващенка. Одна з версій, яку відпрацьовують правоохоронці – це замовлення у зв’язку з активною громадською позицією. Ймовірніше за все, каже тимчасово виконуючий обов’язки керівника ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол, організатори злочину планували лише побити, а не вбивати активіста.

 

 

На сьогодні слідчо-оперативна група затримала двох підозрюваних – виконавця та одного спільника. Сьомого червня о 23 годині закінчилося судове засідання. Тернопільськийміськрайонний суд обрав міру запобіжного заходу одному з виконавців. За нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть, його взяли під варту. Під вартою знаходиться також його спільник. Встановлено і організатора, і іншого виконавця. Їх сьогодні, восьмого червня, офіційно оголосять в міжнародний розшук.

 

 

– Впродовж тижня тридцять працівників тернопільської слідчо-оперативної групи проводили спецоперацію на території Дніпровської області, а саме в Кривому Розі. В результаті відпрацювань вийшли на усіх осіб, двох затримали, – розповів Олександр Богомол. – З моменту побиття та смерті потерпілого організатор та виконавці почали переховуватися та приховувати сліди злочину. Їм це не вдалося.

 

 

За попередньою інформацією, четверо підозрюваних разом відбували покарання в місцях позбавлення волі. Усі вони – мешканці Кривого Рогу 1976, 1985, 1990 та 1991 років народження.

 

За напад кожному замовники обіцяли солідну оплату, проте виконавці після вчиненого отримали лише мізерну частину від “заробленого”.

 

 

Олександр Богомол сподівається, що найближчим часом вони встановлять особу замовника, а також дякує обласній прокуратурі та міськрайонному суду за швидкість, допомогу та підтримку у всіх заходах щодо проведення розслідування.

 

Двом затриманим оголошено про підозру у скоєнні кримінального порушення, передбаченого частиною 2 статті 121 ККУ  – умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб на замовлення, що спричинило смерть потерпілого. Санкція передбачає позбавлення волі від 7 до 10 років. Триває слідство.