Головна Регіони Забуті жителі села на Тернопільщині – цікаві дані від дослідників

Забуті жителі села на Тернопільщині – цікаві дані від дослідників

“Ми знайшли метричні дані про більш ніж 500 людей – це ЗАБУТІ жителі Биковець з 1739 по 1942 роки.

Наше село в давнину було полікультурним та багатонаціональним. Тут (окрім українців) оселились поляки, іудеї, чехи та багато інших нацменшин. Вони, разом зі своїми сім’ями, жили в нас поколіннями, народжували, помирали, одружувались. Дехто з них – дворяни, які мали свої титули.

Багато із сучасних мешканців Биковець ведуть свої роди від них. Про це свідчать не тільки згадки окремих жителів, але й прізвища, які в деяких випадках, незважаючи на їх орадянщизацію, навіть збереглись незмінними до цього часу.
300 років тому в Биківцях жили Гаврилюки, Островські, Мазури, Ковалевські, Баранчуки, Данилюки, Доманські, Ходоровські, Дубарі, Крутевичі, Бернадські, Кульчицькі, Ейсмонтові, Хрестовичі, Словінські, Горські.
Буденними були биківляни з такими екзотичними іменами як: Бонавентура, Ян-Адольф, Фаустина-Текля, Францишек, Констанція, Ентоні, Петронелла, Мартін, Леонард, Корнелія та десятками інших і не менш цікавих.

Неймовірно?, але це лише маленька частинка даних по Биківцях збережених у римо-католицьких церковних записах. Православні ж метрики поки-що залишаються незнайденими”, – пишуть адміністратори спільноти Я – Биківці