Головна Регіони Для дітей воїнів АТО проводять безкоштовні курси англійської мови

Для дітей воїнів АТО проводять безкоштовні курси англійської мови

Вже більше місяця для дітей воїнів АТО діють безкоштовні курси англійської мови. Соціально-просвітницький проект проводить Тернопільська територіальна організація партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Підсумкове за 2017 рік заняття відбулося 21 грудня. Учасникам проекту напередодні новорічних свят вручили солодкі подарунки.

«Вивчаємо граматику, а також нові слова, читаємо тексти. Проводимо заняття і в ігровій формі. Діти все вільніше себе почувають, не соромляться спілкуватися, готові співпрацювати», – розповідає вчителька англійської мови Олександра Липа.

«На заняттях говоримо англійською, вивчаємо скоромовки та багато нових слів. Відколи почав ходити на ці курси, в школі отримую кращі оцінки. Раніше з англійської мови мав 8-9 балів, а зараз 10 і навіть інколи 11 балів», – розповідає учасник проекту Костянтин Дранівський.

Безкоштовні курси англійської разом із дітьми відвідують й батьки, серед них – Ірина Онуфрієва. Чоловік пані Ірини служив у зоні АТО, на даний час він демобілізований.

«Заняття дуже цікаві. У школі граматики з англійської мови нас не вчили. Тому зараз я стикнулася з такою проблемою – коли допомагаю дитині підготувати завдання з англійської мови, вивчання слів і переклад успішно вдається, а граматика – ні. Мій чоловік повідомив, що є такі курси і ми одразу зголосилися. Почала ходити разом з дитиною. Ще жодного разу не пропустили заняття», – розповідає Ірина Онуфрієва.

У Тернопільській територіальній організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» повідомляють, що безкоштовні курси англійської мови для дітей бійців АТО будуть організовувати й наступного року. Тому охочих закликають зголоситися.

«Цей проект дає можливість не тільки покращити свої знання з англійської мови, а також познайомитися, поспілкуватись між собою. Адже події, що відбуваються на сході України, об’єднують нас всіх. Для цієї категорії дітей потрібна особлива увага і піклування. Хочу наголосити, що безкоштовні курси англійської мови – це не єдиний проект, який проводимо для діток воїнів АТО. Кілька днів тому відбулось дуже гарне свято до Дня Святого Миколая, взяли участь у ньому 120 дітей. Упродовж 2017 року наша міська партійна організація провела дуже багато заходів. Ми долучалися до відправки дітей учасників АТО на відпочинок та оздоровлення в Європу, а також – до заходів, які відбулися у військовій частині 44-ї бригади, Національної гвардії. Для наших воїнів найголовніше – це увага. Бо зараз армія значно потужніша, ніж два роки тому. Сьогодні військовослужбовці забезпечені, але нічого не зможе замінити сімейного затишку і опіки. Тому намагаємося зробити все, аби наші воїни і їхні родини відчували увагу і піклування», – зазначає секретар Тернопільської міської ради, голова міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Віктор Шумада.