Головна Регіони Джерело Святої Анни перетворилося на басейн з помиями (фото)

Джерело Святої Анни перетворилося на басейн з помиями (фото)

Те, що в селі Онишківці, що на межі Тернопільської та Рівненської областей є цілюще джерело Святої Анни знають не лише мешканці нашого краю, але й люди з усіх куточків нашої країни. Сюди вони приїжджають оздоровитися, занурившись у купіль.

Та з початком будівництва нового храму поряд з джерелом щось пішло не так. Вода з оздоровниці почала «втікати». У мережі Інтернет паломники публікували фото, на яких було видно, що місце, яке було переповнене бажаючими зануритись у святу воду, опустіло, а замість величезного басейну – невеличкий колодязь із дивного кольору водою.
Причина цьому – пошкодження джерельної артерії через зведення поруч церкви. У цьому переконують місцеві і додають – проблему намагалися вирішити завезенням сюди серед ночі води пожежними машинами, ще бурлили скважини. Усе марно – рівень води постійно знижувався.

Ось так виглядало джерело ще два тижні тому: o6h9ifgcvfs

Та зараз ситуація змінилася – джерело Святої Анни знову з водою. Щоправда каламутного кольору. Люди переконують – чуда не сталося, просто купіль наповнили привозною водою, аби паломників і туристів не меншало.

777e080c803d3137e0368b992d9f9d49_xl

“Цілющих властивостей та вода вже не має, – говорить місцевий житель пан Олег. – То всьо бізнес. А джерела шкода – добили його ті ненаситні «перевертні в рясах». Нащо було ту церкву будувати? Нема де молитися? І що тепер маємо? Басейн з помиями?”