Головна Регіони Громадськість обурена призначенням керівника Чортківської ОДПІ

Громадськість обурена призначенням керівника Чортківської ОДПІ

5502c2e056953В. о. керівника Чортківської ОДПІ призначили Руслана Цвігуна, проти якого за фактом  фальсифікації актів податкових перевірок 25 березня 2013 року розпочате кримінальне провадження і дані внесені до ЄДР.

“Хто ми є, якщо дозволимо призначати на керівні посади таких «трудівників системи», як Руслан Цвігун, якого призначено в.о. начальника Чортківської ДПІ

Цвігун Руслан Ігорович – типовий «трудівник» кругової поруки злочинців, які засіли у владі.

Як представник податкового органу обласного рівня, Цвігун Р.І. «на замовлення» брав участь у перевірках платників податків підчас яких, з метою шантажу, фальсифікував акти перевірок, та надавав поради платникам податків їхати «на поклони» до керівництва податкової області для «вирішення питання».

Прикладом такої «сумлінної праці» Цвігуна Р.І. є фальсифікація акту податкової перевірки ТОВ «МЕЛВІС» з метою вимагання хабара в розмірі 400 тис. гривень. В результаті сфальсифікованого акту перевірки (без фактичного проведення перевірки) товариству було донараховано 1 800 000 гривень податку на прибуток з штрафними санкціями, порушено кримінальну справу стосовно директора.

З метою приховування фальсифікації акту преревірки Цвігун Р.І. неодноразово надавав завідомо неправдиві свідчення у суді. Наслідком фальсифікації Цвігуном Р.І. акту податкової перевірки та надання завідомо неправдивих свідчень у суді стало семирічне кримінальне переслідування директора товариства, підчас якого директора пів року утримували під вартою в СІЗО де він пережив інсульт та клінічну смерть.
В 25 березня 2013 року в Єдиний реєстр досудових розслідувань було внесено відомості про кримінальне правопорушення №4****003 стосовно Цвігуна Р.І. по факту фальсифікації актів податкових перевірок. На даний час досудовим слідством встановлено факт фальсифікації.

Вищенаведені факти відомі начальнику ГУ ДФС у Тернопільській області Ігорю Комендату” – пише Віталій Сорокаліт.