Головна Регіони Головну освітянку Чортківщини визнали винною у вчиненні корупційного правопорушення

Головну освітянку Чортківщини визнали винною у вчиненні корупційного правопорушення

Гулька-новий-стіл-300x18029 квітня 2015 року Чортківський районний суд виніс рішення у справі щодо притягнення до відповідальності за корупційні діяння начальника відділу освіти Чортківської РДА Ірини Гульки. Освітянку – регіоналку визнано винною у вчиненні корупційного діяння та одночасно звільнено від відповідальності.

Суть порушення полягала в тому, що Гулька І.М. будучи керівником держсжужбовцем призначила себе одночасно на роботу ще і вчителем в Улашківську ЗОШ та отримувала за це ще одну зарплату. Під час суду Гулька поспіхом звільнила знов сама себе із вчительської роботи. Вона також організовувала масові “відвідини” судових засідань директорі шкіл та заручилась підтримкою районного прокурора Іжука, депутат облради Стадника О.М., заступника голова райради Хруставки Л.М. та навіть нардепа із Чортківщини.

Суддя Коломієць у прийнятті рішення вибрала золоту середину. З одного боку – законно визнала чиновницю винною у корупції за протиправні дії, оскільки через громадський резонанс не змогла просто закрити справу. З іншого боку – задовольнила прохання районного прокурора Іжука щодо непритягнення Гульки до відповідальності. Для цього суд переносили декілька разів протягом місяця із причин захворювання обох сторін. Спочатку хворів прокурор Маржан, згодом традиційно захворіла начальниця районної освіти. Таку ситуації тримали до 26 квітня, оскільки саме цього дня вступили зміни до законодавства, якими відповідальність за такий корупційний вчинок змінили – замість звільнення з посади на штраф.

Така ситуація ще раз підтверджує необхідність проведення люстрації самих суддів та реформ судової системи для створення дійсно незалежної системи правосуддя в Україні.

Які рішення прийматиме новий очільних Чорктівскьої РДА щодо начальниці районної освіти корупціонерки ? Враховуючи заступництво прокурорів, чиновників, обласних депутатів та народного депутата, чи наважить він люструвати регіоналку покаже час. Це буде показником для нового голови Чортківщини щодо сповідування їдеалам Майдану чи відданості старій корумпованій системі.

За усіма подробицями судового розгляду можна ознайомитись у рішенні опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень