Головна Новини Головний лікар районної лікарні, депутат обласної ради попався на рекордному хабарі

Головний лікар районної лікарні, депутат обласної ради попався на рекордному хабарі

PM162image001

Рекордну суму неправомірної вигоди головний лікар районної лікарні Тернопільского району вимагав за продовження оренди приміщення.

Згідно наказу начальника УМВС України в Тернопільській області Олександра Богомола в області створили групу по боротьбі з корупцією. До її складу увійшли оперативники підрозділів боротьби з організованою та економічною злочинністю. Саме вони викрили посадовця медичного закладу в хабарництві.

Незаконну діяльність керівника медичної установи, який також є депутатом Тернопільської обласної ради, оперативники документували тривалий час. Під час неправомірної оборудки його затримали «на гарячому».

Правоохоронці встановили, що 200 тисяч гривень головний лікар вимагав у приватного підприємця за продовження договору оренди приміщення загальною площею 135 квадратних метрів, яке перебуває на балансі даного лікувального закладу з подальшим правом його викупу.

Неправомірну вигоду посадовець вимагав та отримав через посередника – працівницю банківської установи.

200 тисяч гривень, отримані в якості неправомірно вигоди, вилучено. Посадовця затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час він перебуває на стаціонарному лікуванні і знаходиться під охороною конвойного підрозділу правоохоронців. Вирішується питання про обрання стосовно нього запобіжного заходу.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Слідчі дії тривають. Вживаються заходи щодо встановлення причетності підозрюваного до інших фактів незаконної діяльності.