Головна Регіони Голова зборівської райради Тарковський обкрадає громаду?

Голова зборівської райради Тарковський обкрадає громаду?

11742643_1606672742954319_7477770875660376736_n (1)У Зборівському районі назріває земельний скандал! Нещодавно на офіційних інтернет сторінках Зборівської РДА зявилась інформація про рейд-перевірку незаконного обробітку землі державної власності. Журналістам Зборівського бульвару вдалося провести власне розслідування підкріплене фактами та документами (усі матеріали додаються).

Отже. 14 липня 2015 року робочою групою у складі першого заступника голови райдержадміністрації Михайла Бігуса, оперуповноваженого сектору державної служби боротьби з економічною злочинністю Зборівського РВУ МВС України в Тернопільській області Ярослава Кащака, заступника начальника відділу Держземагенства у Зборівському районі Василя Костіва та інспектора загального відділу райдержадміністрації Богдана Коваля, яку очолює голова райдержадміністрації Ігор Яворський, проведено обстеження земельних ділянок, котрі, відповідно до даних Цебрівської сільської ради Зборівського району, обробляються без правовстановлюючих документів.
У ході перевірки встановлено факт незаконного обробітку земельних ділянок:

Перша земельна ділянка – площею 17 га, що, відповідно до інформації Цебрівської сільської ради та районного земельного відділу, незаконно засіяла соєю Ірина Гарак колишній економіст агрофірми «Зоря», яку до 2006 року очолював діючий голова райради Тарковський Віктор Володимирович. За інформацією начальника районного земельного відділу Оксани Пригари пані Гарак ще 22.07.2014 року подавала документи в земвідділ для отримання дозволу оренди (про що свідчить запис в зошиті вхідної документації земвідділу). За інформацією працівників обласного Держземагенства голова райради Тарковський, особисто, протягом року випрошував в колишнього керівника обласного Держземагенства видати Наказ про надання дозволу на розробку проекту в оренду земель державної власності для ведення фермерського господарства гр. Ірині Гарак (тобто СОБІ ОСОБИСТО!). Але Тарковський дозволу так і не виклянчив! Натомість, нагло, незаконно засіяв землю державної власності соєю! Громада села Цебрів недоотримала 17 000 грн. в рік за оренду даної ділянки. І це мінімум, бо беручи до уваги, що землі Цеброва рахуються найкращими продуктивними (чорноземи) землями району, згідно експертної оцінки цю суму можна сміло множити на два!

Друга цікавіша – площею 30 га, що, відповідно до інформації Цебрівської сільської ради та районного земельного відділу, незаконно використовує (по факту засіяно розторопшею) фермерське господарство «Володимир Ц» директор Володимир Тарковський, рідний син горе-голови райради Тарковського Віктора Володимировича. Тарковський обробляє незаконно 30 га роками! За інформацією районної податкової інспекції (довідка додається) починаючи з 2009 року платить земельний податок за дану ділянку, підтверджуючи таким чином, що ділянку дійсно обробляє Тарковський. Сума сплати земельного податку за 2009-2014 рр. складає 2877 грн. – це копійки порівняно з офіційною сплатою за оренду даної земельної ділянки, за яку горе-голова ніколи не платив! Згідно інформації земельного відділу, на дану земельну ділянку 16.12.2013 року обласним управлінням Держземагенства було видано Наказ гр.Тавковському В.В. про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення ділянки в оренду для ведення фермерського господарства.

Щоб наші читачі розуміли, Наказ – це лишень перший крок, щоб взяти в оренду державну землю. На земельній ділянці можна працювати тільки після підписання договору оренди, який потрібно зареєструвати в державного реєстратора! Тобто, Тарковський, як говорять земельники, вирішив надурити усіх –  Наказ отримав, а виготовляти документацію і укладати договір оренди навіть і не планував. Мов місце застовпив – земля моя!

Отже, беручи до уваги середньозважені розрахунки ріллі по області Тарковський обдурив рідне село на = 1000 грн.(орієнтовна ціна оренди на 1 га)X30 га X7 років = 210 000 грн.!!!

 

2 (1) 3 4 45 56