Головна Регіони Герой Віталій Скакун з Бережан підірвав міст ціною власного життя

Герой Віталій Скакун з Бережан підірвав міст ціною власного життя

Ворожа танкова колона активно просувалась вглиб України. Аби це зупинити, було прийнято рішення про підрив Генічеського автомобільного мосту. Виконати це завдання визвався інженер окремого батальйону, матрос Віталій Скакун.

– У цей важкий день для нашої країни, коли український народ дає відсіч російським окупантам на усіх напрямках, одним із найважчих місць на мапі України став Кримський перешийок, де одним із першим ворога зустрів окремий батальйон морської піхоти, – повідомляють на офіційній сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації. 

Міст було заміновано, але вийти звідти Віталій не встиг. Він вийшов на зв’язок та повідомив про те, що підриває міст. Одразу ж пролунав вибух. 

– Наш побратим загинув. Його героїчний вчинок значно уповільнив просування ворога, що дало змогу підрозділу передислокуватись та організувати оборону, – повідомляє штаб ЗСУ.

Як стало відомо, Віталій Скакун – з Бережан. Це підтвердила у соцмережах його однокласниця Юлія Бойко:– Тільки що дивилась новини, і після безсонної ночі, думала що глючить мене . Мій однокласник Віталік Скакун…